Ucuz ayakkabı devri bitiyor

Lostracı Sebahattin Küçükoğlu, Özellikle Erzurum insanın ucuz ve kalitesiz ayakkabıyı fazla tercih etmediğine dikkat çekerek, ?Ayakkabının kalitesizi giyilmez? dedi

Tarih: 01.01.0001 00:00
Ucuz ayakkabı devri bitiyor

Muhammed cOŞKUN

Yok olan meslekler arasında gösterilen ayakkabı tamiri ve bakımı (lostra) sektörü, görünenin aksine yeniden canlanıyor. Seri üretim ve yan sanayi ayakkabıların piyasaya girmesiyle yok olma tehlikesi yaşayan lostra sektörü, bu süreci atlatarak yeniden canlandı. Lostracı Sebahattin Küçükoğlu, artık insanların kaliteli ayakkabı tercih etmelerinden dolayı canlılık yaşandığını belirtti.

Birçok ayakkabı işleriyle uğraşan sanatkârların aksine işlerin daha iyi olduğunu söyleyen Küçükoğlu, ?Önceden insanlarda en fazla bir iki çift ayakkabı olurdu ve nüfusta azdı. Ancak bu gün çoğunun 4-5 çift ayakkabısı var. Bir ara yan sanayi, kalitesiz ucuz ayakkabılardan dolayı bizim sektör zarar görmüştü. Bundan dolayı bu işle uğraşanlar bu dönemlerde azaldı. Ben pes etmedim ve karşılığını aldım. Benim gibi başka bu işle uğraşan olmadığı içinde herkes bana gelir oldu. Bunun sebebi de işini iyi yapmanız gerekir. Allah´a şükür işlerimiz çok iyi. Diğer illere göre Erzurumlu ayakkabısına çok önem veriyor. Bu en üstten en altına kadar geçerlidir. Bu insanlar en fazla 2 hafta da bir mutlaka geliyorlar.? dedi.

ARTIK KALİTE TÜKETİYORUZ

Yan sanayi ayakkabıların bu meslek türlerini bitirdiğine yönelik konuşmalarını tersleyen Küçükoğlu, ?Bir ara insanlarda ucuz kalitesiz ayakkabılara doğru bir yönelme başlamıştı. Ancak bu fazla uzun sürmedi. İnsanlar daha sonra bir kere alırım iyisini alırım demeye başladılar. Artık insanlar en iyisini alıyor. Ama yine de çok fazla müşterim var. Bu da bu söylediğime bir örnektir. İnsanlar kaliteli ayakkabı alınca bakımı da kaliteli yaptırıyor.? diye konuştu.