?Ucuz malın kalitesi olmaz?

Mobilyacı esnafı Emre Çobanoğlu, kooperatiflerin azalması ile mobilyacıların müteahhitlere gebe kaldığını dile getirdi. Kooperatifler zamanında var olan iş dağılımın şuan olmadığını ve mobilyacı esnafının müteahhittin biçtiği fiyat üzerinden iş yapmasının

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Ucuz malın kalitesi olmaz?

Nesrin Çetinkaya

Mobilyacı esnafı olarak işlerinin genelde iyi gittiğine değinen Emre Çobanoğlu, her sektörün kendi işini yapmamasından dert yandı. Gıda, giyim ürünlerinin satıldığı yerlerde dahi mobilyaların satıldığını söyleyen Çobanoğlu, ucuz fiyattan dolayı vatandaşın bu yönde bir eğiliminin olduğunu, bu noktada ise kalitenin ve el işçiliğinin bir anlamının kalmadığını dile getirdi.  Diğer bir sorun olarak mobilyacı esnafının müteahhitlere gebe kaldığını belirten Çobanoğlu, kooperatiflerin azalması ile bu sıkıntının daha da büyüdüğünü kaydetti. Müteahhitlerin toptan iş yapması için mobilyacı esnafıyla çalıştığına değinen Çobanoğlu, iş olmadığı için verilen fiyat ucuz dahi olsa işçinin bunu mecburen kabul ettiğini söyledi.

VERİLEN FİYAT UCUZ DA OLSA İŞÇİ ONU MECBUREN KABUL EDİYOR

İş yapamayan esnafın, müteahhitler tarafından verilen toptan işlerde ucuz maliyetlerle çalıştığını kaydeden Çobanoğlu, ?Genel olarak işlerimiz iyi fakat bazı farklı etkenler bizler için sorun oluşturabiliyor. Örneğin herkes işini yapmıyor. Gıda, giyim satılan yerlerde dahi mobilyaların satıldığını görüyoruz. Fiyat ucuz olunca vatandaşta ona yöneliyor.  O zaman da kalitenin ve el işçiliğinin hiçbir anlamı kalmıyor. Bu durum da bir nevi bizim önümüzü kapatıyor. Şuanda işler genel olarak müteahhitte döndü, kooperatif bitti ve yap-sat var. Eskiden böyle değildi, o zaman kooperatif vardı ve iş dağılımı vardı. Şuan zarar da etse, kar da etse, işin içinde bir kişi var. Müteahhitlere gebe kaldı mobilyacılar. Müteahhit bir fiyat biçiyor mobilyacılara, elinde işi olmayan kişide mecburen onun verdiği fiyat üzerinden iş yapıyor. Bu da büyük sıkıntı oluşturuyor. Burada mevcut bir zarar konusu. İşçilikten, malzemeden gidiyor. Müteahhit toptan iş için, mobilyacı ile çalışıyor. Verilen fiyat ucuz dahi olsa işçi onu kabul ediyor, çünkü iş yok. O yapmazsa, mutlaka başka biri bu işi yapacak. Bu noktada sıkıntılarımız var. Onun dışında ise özel siparişler alıyoruz, işlerimizi bu şekilde yürütüyoruz. Amacımız vatandaşımıza her zaman kaliteli bir hizmet vermek. Vatandaşımızdan da bu konuda biraz hassasiyet bekliyoruz. Ucuz malın kalitesi olmaz, buna kanmasınlar. Kalite her zaman öncelik olmalıdır. Yine ay ı şekilde yaz mevsimsindeyiz bunun da getirdiği avantajlar var. İşlerimiz Allah´ın izniyle güzel, daha da güzel olacak? ifadelerine yer verdi.