UEFA'dan üç Süper Lig ekibine ceza!

UEFA, 2022 Finansal Fair Play kriterleri doğrultusunda üç Türk kulübüne ceza verildiğini açıkladı. Bir Süper Lig ekibi ise 2022 yılında kriterlere uydu, ancak takibi devam edecek.

Tarih: 14.07.2023 16:22
UEFA

Avrupa futbolunun patronu UEFA, Finansal Fair Play kurallarını ihlal eden takımlarla ilgili açıklama yaptı. UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada; Trabzonspor ile uzlaşamaya gidildiği ve UEFA'ya 2 milyon Euro ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Paranın 300 bin Euro'luk kısmı peşin ödenirken kalan 1.7 milyon Euro ise kriterlere uyulmaması durumunda tahsil edilecek. Cezanın dışında yeni yaptırımlar da uygulanabilecek.

BAŞAKŞEHİR VE KONYASPOR'A CEZA

Konyaspor da ceza alan kulüpler arasında gösterildi. Yeşil-beyazlı ekip 100 bin Euro ile cezalandırıldı. Başakşehir ise 2022 yılı için belirlenen mali kritilerleri yerine getiremediği için 400 bin Euro'luk cezaya çarptırıldı.

BEŞİKTAŞ MALİ KRİTERLERİ YERİNE GETİRDİ

UEFA açıklamasında Beşiktaş'a da yer verdi. Siyah - beyazlıların 2022 yılı için belirlenen mali kriterlere uyduğu ve takip edilmeye devam edeceği açıklandı. HABER MERKEZİ