Ulaşım Dairesi Başkanı Koç’tan ziyaret

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mustafa Koç, engellilerin toplu taşımada yaşadıkları sıkıntıları tek tek not aldı.

Tarih: 23.12.2023 16:45
Ulaşım Dairesi Başkanı Koç’tan ziyaret

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU 

 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mustafa Koç, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadullah Efe’yi ziyaret etti. 

Engellilerin toplu taşımada yaşadıkları sıkıntıları tek tek not alan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mustafa Koç,  engellilerin ulaşımda karşılaştıkları sıkıntılarını gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Koç,”  Çevre düzenlemelerinden kaynaklı erişim sorunlarının çözümü için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in talimatıyla sürekli tarama yapıyoruz. Sizler tarafından tespit edilen yerlerin anında bildirilmesini istiyoruz.  Toplu taşıma araçları konusunda Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait 120, Özel Halk otobüslerine ait 139 ve 95 minibüs ile erişim standartlarına uygun araç filosu var. Engelli bireylerin istifadesine uygun tasarımlarla hizmet veriyor. Bu anlamda Erzurum'un Türkiye de örnek bir il. Zaman zaman engelli bireylerin toplu ulaşım araçlarını kullanımı konusunda çeşitli zorluklarla karşılaşabildiklerini ve kendilerine ulaşan şikâyetlerin tamamının dikkate alındığını ve ilgililer konusunda yasal işlemler yapılıyor.  Özellikle toplu taşıma araçlarına inip binerken bazı duraklarda rampa eğim ve yükseklikleri in kullanımının zorlandıklarını, şoförlerden kaynaklanan hoş olmayan davranışlara muhatap oluyoruz.  Hepimiz birer engelli adayıyız. Bugün elimiz ayağımız tutabilir. Bugün kulağımız duyabilir, gözümüz görebilir. Yarın Allah bize neler getirecek, bunu bilemeyiz.  Daha duyarlı ve sorumluluklarımızın farkında olmalıyız. Gücümüzün yettiği kadar engelli kardeşlerimizin ve engelli ailelerimizin her zaman yanında olacağız. Bütün engelli vatandaşlarımız başımızın tacı. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamın içinde aktif olabilmeleri için biz idareciler olarak ne gerekiyorsa; yapmak zorundayız. Önemli olan fiziki engel değil; esas önemli olan zihinlerin ve kalplerin engelli olması… Bu anlamda da bizlere düşen görev; engelli bireylerimizi sahiplenmek ve kucaklamak olacaktır.”

 Yapılan ziyarete teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe,   konuların takipçisi olacaklarını söyledi.