Ülkücüler Mekke’nin Fethi programında buluştu

Düzenlenen programda önceki dönemler de Yakutiye Belediye Başkanı Adayı olan İlahiyatçı Yazar Nurullah Özkılıç konferans verdi.

Tarih: 02.01.2023 12:21
Ülkücüler Mekke’nin Fethi programında buluştu

Programa Milliyetçi Harekât Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Millet vekili Prof. Dr. Kâmil Aydın ve beraberindeki İl Heyeti katılım sağladı.

Talha KOCA

Erzurum Ülkü Ocakları Başkanlığı Mekke’nin Fethi programı düzenli. Geçtiğimiz hafta Cuma günü akşam saatlerinde Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde Erzurum Ülkü Ocakları seferberliğinde Mekke’nin Fethi ve Kurtuluşu yıl dönümüne binaen program düzenlendi. Düzenlenen programa büyük bir çoğunluğu üniversiteli gençler olmak üzere, yüzlerce vatandaş katıldı. Büyük bir kalabalığın oluşturduğu salonda konferans veren, geçmiş dönemlerde Yakutiye Belediyesi Başkan Adayı olarak seçime katılan Nurullah Özkılıç, kutlu zafer gecesi üzerine kıssadan hisselerle büyük çoğunluğa hitap etti. Düzenlenen anlamlı programa, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kâmil Aydın, Erzurum İl Başkanlığında yeni göreve başlayan Âdem Yurdagül, Ülkü Ocakları İl Başkanı ve İlçe Başkanları beraberinde ki heyet ile birlikte üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdul Kadir Gökcan “Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz öncülüğündeki İslam ordularının, Mekke’yi fetih etmesinin ardından 1392 yıl geçti. İslam tarihinin altın sayfalarından biri olan Mekke’nin fethi bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi vermiştir. Peygamberimiz intikam yerine bağışlamayı seçerek, insanların kalplerini İslam’a açmıştır.  Başta İslam dünyası olmak üzere yer yüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin ve göz yaşının son bulması dileğiyle, tıpkı Mekke’nin fethinde olduğu gibi gönüllerinde fethine ihtiyaç vardır. Bizlerinde gayesi peygamberimizin yolundan giderek, insanların kalplerine dokunmak olacaktır. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındayız.  Bu inançla MHP İl başkanlığı görevinde yeni atanan Âdem Yurdagül ve yönetimine de tekrardan hayırlı olsun diliyorum. Fethin yıl dönümünü kutluyorum tüm şehitlerimize yüce Allahtan rahmet diliyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi. 

ÜLKÜCÜLER SALONA SIĞMADI

Genç ülkücülerin doldurduğu büyük salon da “Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber” nidalarının yükselmesiyle birlikte kürsüye çıkan ve konuşmasına programa katılan gençlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek başlayan Yeni İl Başkanı Âdem Yurdagül “Siz kıymetli ülküdaşlarımla bu güzel ve anlamlı programda, bir araya gelmiş olduğum için ziyadesiyle mutluyum. Mekke’nin şanı, şerefi ve azametiyle tarih içerisinde yerini almış ve 1392 yıldır biz Müslümanların kalbinde, hala aynı duyguları diri tutmaktadır. Mekke’nin fethi bizlere tevazunun kibre, inşivarın işgale, ıslahın intikama ve hakkın batıla karşı galip gelişinin en güzel gösteren ve anlatan tarihin zaferlerimizin en güzel örneklerinden biridir. Bu ahlakla 711’de Endülüs’te, 1071’de Malazgirt’te, 1453’de İstanbul’da şanlı fetihler gerçekleştirdik. İslam ve Türklük ahlakıyla milletleri ihya edip, sadece toprakları değil gönülleri kazandık. Hoşgörünün gönül kazanmanın bir sünnet olduğuna inanarak, tüm dünya da gönülleri fethettik. 2023 yılına girerken yine aynı düsturla bizleri burada bir araya getiren, Ülkü Ocakları Teşkilatlarımızı kutluyorum.  Müslümanların artık sadece yurtları değil, zihinleri de işgal altına alınmak istenmektedir. Türlü hilelerle bizleri İslam’dan uzaklaştırmak isteyenlere karşı İslam’ı ve milli bilincimiz her daim açık olunmak zorundadır. 57 İslam ülkesinin 52’si iç savaş, işgal ve yoksulluk gibi zorluklarla mücadele etmektedir. İslam’ın Hamisi olan biz Türklerin ise görevi, bugün her zamankinden daha fazla çalışmaktır.  Bu nedenle fetih gecesi bunun gibi birçok tarihi olayı, bizim gündemimiz de her zaman olacak ve bizleri birbirimize daha kuvvetli bağlarla bağlayacaktır. Fetih suresinin son ayetinin, son cümlesinde Allah içlerinden iman edip, Salih amel işleyenlere bir bağışlama ve büyük bir mükafat vat etmiştir. Sözümü bir müjde olarak kabul edip ayeti kerimeye mazhar olmamıza vesile olan ve bizi bu güzel günde bir araya getiren kıymetli ocak başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun hepinizi hürmetle selamlıyorum.  Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi. 

"İYI KI VARSINIZ! İYI KI OCAKLISINIZ"

Aya kalktığı andan itibaren sahneye gidene kadar büyük kalabalığın coşkusuyla ve alkışlarıyla karşılaşarak, gençlere Hayırlı Cumalar dileyerek lafa giren MHP Genel Başkan Yardımcısı Kâmil Aydın “İnsan kaynağımızın yegâne adresi olan ülkü ocaklarımızın çok kıymetli bozkurtları ve Asenaları, bende sözlerimin başında en kalbi duygularım ve en güzel isteklerimle, dileklerimle sizleri selamlıyorum. Sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Bu salondan akademisyen olarak çok konuştum. 30 yıla yakın geçmişimiz oldu ama gerçekten bugün sanki biraz genetik kodlarım gençleşti! Küçük yavrularımızı ve gençlerimizi görünce, bende kendimi biraz genç hissettim. İyi ki varsınız! İyi ki Ocaklısınız! İyi ki böyle güzel vesilelerle bir araya gelmişsiniz! Allah hepinizi ocaklarınıza bağışlasın. Fetih münasebetiyle buradayız. Fetheden o kadar güzel bir insan ki, alemlere rahmet olarak gelmiş ve öyle bir dava adamı ki, işte ülkücü harekata da rehber olmuş. İslam, ahlak ve faziletimizi yumuni insan Resulullah’tan aldık. Hep beraber yani bir yönümüzle onun ahlakıyla bezenmeye çalıştık. Bir yönümüzle de onun Allah’a şükür, onun ahlakıyla bezenen Silsile-i Tahkibe de tarih şuuruyla, bugünlere eriştik. Elbette ki bu dava kutlu bir dava, bu dava aynı Resulullah’ın ifadesiyle ‘Bir elime dünyanın en değerli varlıklarını koysanız, yani güneş ve ayı iki ele de alsanız yine de vaz geçilmeyecek kutlu bir dava’ işte bizde ülkücü hareket olarak çocukluğumuzdan bugüne kadar bilemem, aynı Resulullah’ın sünnetine uygun bir şekilde bize hangi dünyevi mükafatı var ederlerse etsinler, hangi makamı hangi mevkiyi vadederlerse etsinler, asla vazgeçemeyeceğimiz kutlu bir davamız var!  O da nedir? La-i Kelime Tullah dediğimiz, ebet müddet bir davadır. Çok şükür 4 kişiyle başlayan bir davaydı ama Resulullah’ın davasını bugün milyarlarla ifade ediyoruz.” dedi.

"BİZ BU DAVANIN HADİMİYİZ, HİZMETKARIYIZ..."

Genç Bozkurtlar ve Asenalar olarak gençlere hitap eden Erzurum Millet vekili Kâmil Aydın davalarına bağlılıklarını ve sahip çıktıklarını dile getirerek “Biz bu davanın hadimi olarak, hizmetkarı olarak, bu davanın yayılmasına, vesile olma ana taşıyıcı olarak Türk Milliyetçileri, Allah’a şükür can, seher ve her türlü mevki makamdan vaz geçip ama asla davamızdan ve inancımızdan, ilkelerimizden vaz geçmeyeceğimizi açık bir şekilde ifade ettik. Bunun kurumsal temsilcileri bellidir. İnsan garbı olarak ülkü ocaklarımızdır.  Bunun siyaseten, ete ve kemiğe büründüğü yerde, adreste Milliyetçi Harekât Partisi’dir.  Allaha şükür genç cumhuriyetimizin 53’üncü yılında, siyasi temsilcisi olarak MHP, işte böylesine inanmış, adanmış dava adamlarının yegâne adresi olmuştur. İnşallah bizden sonra bu bayrağı sizler alacaksınız! Okullarda ki eğitimlerinizi en üst seviyede tamamlayıp, en güzel şekilde içinde bulunduğumuz vatanlarda numune ve örnek insan olacaksınız ve bir yerde bu meşaleyi sizler yakmaya devam edeceksiniz. Hepinize Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 2023 yılında mutluluk, sağlık, başarı diliyorum ve canı gönülden hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklıyorum. Allaha emanet olun. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından güçlü alkışlarla söyleşi için sahneye çıkan İlahiyatçı Yazar Nurullah Özkılıç, gençlere Anadolu’nun İstikbalinin Teminatı diye hitap ederek programla alakalı kıssadan hisseler anlattı. Anlattığı güzel alıntılarla dinleyiciyi büyüleyen Yazar Özkılıç “Rengini şehitlerin kanından alan ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın ilelebet vatan semalarından inmemesi imanımızın ve Kur’an’ımızın sembolü olan Ezan-ı Muhammed iyenin minarelerimizden ve gönüllerimizden eksilmesin. Bunun teminatını ben Ülkücü Türk Gençliği olarak görüyorum” dedi. Söyleşisini dualar eşliğinde sonlandıran Yazar Özkılıç “Allah bu vatana düşman ayağı bastırmasın. Kur’an Bayrağını ve rengini şehit kanından alan Türk Bayrağını Yüce Yaradan semalarımızdan indirmesin.” dedi. Sakarya şiirinden kısa bir dörtlük okuyarak söyleşisini bitiren Özkılıç, gençleri samimiyetle selamladı. Yapılan programın ardından İl Başkanlığına yeni atanan Âdem Yurdagül’e MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kâmil Aydın tarafından plaket takdim edilerek, başarı dilendi. Ardından programda yaklaşık 1 saat boyunca gençlere hitap eden İlahiyatçı Yazar Nurullah Özkılıç’a da plaket taktim eden İl Ülkü Ocakları Başkanı Abdülkadir Gökcan, teşekkürlerini iletti.