Ulu cami Lütfü Sever'i kaybetti 

Erzurum Ulu Camiye 20 yıldır gönüllü olarak hizmet eden Lütfü Sever yaşamını yitirdi. Cenaze Namazına katılan binlerce vatandaş göz yaşları içerisinde Lütfü Hoca’yı son yolculuğuna uğurladı.

Tarih: 03.02.2023 17:23
Ulu cami Lütfü Sever

Talha KOCA

Ulu Camiye yaklaşık yirmi senedir kendi isteği ile hadimlik yapan Lütfü Sever Perşembe günü Sabah Namazı esnasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Cenazesi dün Cuma namazına müteakiben Narmanlı Cami avlusundan kaldırıldı. 20 yıllık cami hadiminin cenazesine binlerce vatandaş katıldı. Göz yaşları ile ebedi istirahate uğurlanan Lütfü Sever’in cenazesinde vatandaşlar tabutunu taşıyabilmek için izdiham yarattı. Herkes tarafından sevilip sayılan Lütfü Hoca dualar eşliğinde toprağa verildi. 

ULU CAMİYİ EN GÜZEL ‘O’ ANLATIRDI…

Erzurum'un tarihi simgelerinden Ulu Cami’ye yıllardır hizmet eden ve aynı zamanda esnaflık yaparken ki anıları ile hoşça anılan, vefakâr insan Hacı Lütfü SEVER Erzurum’da ki vatandaşların yakından tanıdığı biri olarak tarihe geçti. Cenazesine katılan vatandaşlar Ulu Cami’yi yerli ve yabancı tüm turistlere güzel bir eda ile anlattığını ve anlatımı ile de dinleyenleri büyülediğini dile getirdiler. Cenazesine katılan vatandaşlar Lütfü Hoca içi “Yıllardır bu camiye gidip geliriz. Lütfü hoca camide o yaşına rağmen elinden gelen tüm hizmetleri verirdi. Hoş edasıyla camiyi tanıttığında insanları mest ederdi. Onun kadar güzel bir şekilde tarihi anlatan ve tanıtan bir kişiyi daha tanımadık diyebiliriz. Ulu Cami’yi anlatırken o kadar çok detay ile anlatırdı ki sanki caminin mimarıymış gibi konuşurdu. Gerçekten çok iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin.” dediler. Ölüm haberini alan yüzlerce vatandaşta sosyal medya platformlarından yaptıkları paylaşımlar ile Lütfü Sever için dualar ederek rahmetle andılar.