Ulu Camii’nde Buluşma vakti

Erzurum Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, Miraç Kandili Mesajını ileterek düzenlenen program saati ve yeri hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 06.02.2024 15:11
Ulu Camii’nde Buluşma vakti

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Erzurum Yakutiye İlçe Müftüsü Selim ŞahinMiraç’ın zorlu bir dönemde, Peygamber Efendimiz ‘in Mescidi-i Aksa'dan Mescidi-i Aksa'ya, oradan da cennete yaptığı ve Allah'ın sonsuz kudretinin felsefe dolu eserlerini gördüğü yolculuğu anlamına geldiğini dile getirerek, Yeryüzünden göklere doğru yapılan bu kutlu yolculuğun, hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece ihya edileceğini belirtti. 

Şahin, Miraç’ı varlığın manasına yapılan samimi bir yolculuk ve Peygamber Efendimiz aracılığıyla insanlığın önünde açılmış bir ufuk olarak tanımlarken, 6 Şubat Salı günü, saat 18.00’da Ulu Camide kandil özel programı düzenlenerek sohbetler ve dualar edileceğini aktardı. 

Miraç'ın hatırlattığı en önemli değerin Mescidi-i Aksa olduğunun altını çizen Şahin, “Mescidi-i Aksa özgür değilse, Müslümanların ruh ve kalp özgürlüğü de olmayacak demektir” dedi ve İnsanı miraca götüren yolun barıştan, sevgiden ve kardeşlikten geçtiğini ifade ederek, kandil gecesinin herkese hayırlar getirmesini diledi. 

Hangi ibadetler yapılmalıdır?

Miraç Kandili olarak idrak edilen kandil gecesinde yapılması tavsiye edilen ibadetler,  Oruç tutmak, kaza ve nafile namazı kılmak, Kur’an-ı Kerim okumak, Tevbe istiğfar etmek, dua etmek, salavat getirmek ve sadaka verme şeklindedir.