Uluslararası BIO Türkiye Organizasyonu İstanbul’da gerçekleşiyor!

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Haliloğlu, Uluslararası BIO Türkiye Organizasyonu’nun gerçekleşeceğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Tarih: 18.08.2023 23:39
Uluslararası BIO Türkiye Organizasyonu İstanbul’da gerçekleşiyor!

www.gunebakiserzurum.com / Rabia Aslan Karakaş 

Organizasyonun İstanbul’da gerçekleşeceğini söyleyen Haliloğlu sosyal medyada yaptığı açıklama da şunlardan bahsetti:

“Değerli Akademisyenler, Sayın Meslektaşlarımız, Bürokratlarımız, İlaç ve Tarım Sektörümüzün Çok Değerli Temsilcileri ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Biyoteknoloji ekosistemine katkı sağlamak üzere düzenlediğimiz Uluslararası BIO Türkiye organizasyonumuzun bu yılki teması ‘Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Biyoteknoloji Ekosistemi’ olacaktır. Biyoteknolojinin farklı uygulama alanlarında da artan önemini göz önünde bulundurarak organizasyonumuzda Sağlık Biyoteknolojisi’nin yanı sıra Tarım ve Gıda Biyoteknolojisi de yer alacaktır. Sağlık Biyoteknolojinin temel alanları olan Farmasötik Biyoteknoloji, Hücresel Tedaviler ve Gen Tedavileri, Biyomedikal ve Biyomühendislik Uygulamaları ele alınırken, Gıda Biyoteknolojisi ve Tarım Biyoteknolojisindeki en güncel gelişmeler değerlendirilecektir.  Uluslararası BIO Türkiye Organizasyonu (2023) ülkemizde ve diğer ülkelerdeki paydaşları bir araya getirerek, biyoteknoloji ekosisteminin güçlenmesine ve sürdürülebilir bir yaşam için yenilikler geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. BIO Türkiye Organizasyonu, biyoteknoloji alanında üretkenliği destekleyecek bilgilerin paylaşıldığı, zorluk ve sorunları ele alınıp, çözüm önerileri oluşturulacağı, kamu, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve endüstri paydaşlarının bir arada sürece katkı sağlayacağı verimli bir platform olması hedeflenmektedir. Uluslararası BIO Türkiye Organizasyonu (2023), 28 – 30 Eylül 2023 tarihlerinde Osmanlı Arşivi Külliyesi, İstanbul'da gerçekleşecektir. Organizasyonumuz kapsamında ana etkinlik düzenlenecektir.”