Umudum köyünün umudu fidanlar!

Umudum köyünde 202 futbol sahası büyüklüğündeki alana dikilen 75 bin fidan boylanmaya başladı.

Tarih: 07.10.2021 19:08
Umudum köyünün umudu fidanlar!

Sinan AYDIN

Erzurum'un Umudum köyü ağaçlandırma sahasında 202 futbol sahası büyüklüğündeki alana dikilen 75 bin fidan başarıyla büyüyor. Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından geleceğe nvfes ol kampanyası kapsamında ilin dört bir yanına fidan dikildi, dikilmeye de devam ediyor.

ERZURUM'A YEŞİL DE ÇOK YAKIŞIYOR

Daha yeşil bir Erzurum için yapılan saha çalışmaları meyvesini de vermeye başladı. Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" etkinlikleri kapsamında Erzurum'da da bugüne kadar on binlerce fidan toprakla buluştu.Bu kapsamda gtiğimiz aylarda Erzurum'un Umudum köyü ağaçlandırma sahasında 202 futbol sahası büyüklüğündeki alana 75 bin fidan dikildi. Bu fidanlar başarılı bir şekilde boy vererek büyümeye başladı. Güzel görüntüler oluşturan fidanlar, '' Erzurum'a beyaz kadar yeşil de çok yakışıyor'' yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

GELECEĞE NEFES KAMPANYASI NEDİR?

Türkiye ‘Geleceğe Nefes’ seferberliğinde. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes Ol' fidan kampanyasıyla Türkiye’nin dört bir yanında fidan dikiliyor. Online sistemle katılım sağlanan kampanyada isteyen fidan sahiplenebiliyor, isteyen ise fidan bağışında bulunabiliyor. Türkiye'nin yüzde 29,2'sini kaplayan orman alanlarının artması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili sivil toplum kuruluşları her yıl çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Üretilen fidanlar Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ilan edilen "Milli Ağaçlandırma Günü" gibi birçok organizasyonda kullanılıyor.

GELECEĞE NEFES OL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Geleceğe Nefes Ol başvuruları gündemde yer almaya devam ediyor. gelecegenefes.com adresi üzerinden yapılacak olan Geleceğe Nefes başvuruları 'fidan sahiplen' ekranı üzerinden gerçekleşiyor. Bu yılda 11 Kasım günü Ankara Yıldırım Beyazıt yerleşkesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile Geleceğe Nefes fidan dimi gerçekleşecek. İnternet üzerinden Geleceğe Nefes kampanyasına katılan katılımcılara sertifika verilecek. Geleceğe Nefes kampanyası katılımı ise ücretsiz gerçekleşiyor