Üniversite öğrencisine vergisiz telefon

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu desteği ile ilgili açıklamanın kısa süre içinde yapılacağını söyledi.

Tarih: 06.09.2023 12:11
Üniversite öğrencisine vergisiz telefon

Kabine toplantısının ardından gazetecilere konuşan Bakan Kacır, Soçi'deki zirveyle ilgili, "Rusya’nın sanayi yatırımları devam edecek" dedi. Kacır, Ankara’da düzenlenen Teknofest'e 1 milyona yakın katılım olduğunu duyurdu.

Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu desteği AK Parti'nin seçim vaatlerinden biriydi. Konuyla ilgili çalışmalarda sona gelindi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, nihai açıklamanın kısa süre içinde yapılacağını söyledi.

Kacır, “Bizim gençlere verdiğimiz birtakım sözler var. Bu sözleri adım adım tutmak gibi bir gayemiz var. Henüz seçimin üzerinden 2-3 ay geçti ama cumhurbaşkanımız verdiğimiz sözleri tutmak konusunda da ilgilileri, bizleri talimatlandırıyor. Normalde 5 yıllık bir süremiz var ama ertelemek değil gayemiz. Bir an evvel milletimize verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz" sözlerini kullandı.

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kacır'a Soçi zirvesi de soruldu...

Kacır, Rus iş insanlarının Türkiye’de sanayi alanında önemli yatırımları olduğunu ve bu yatırımların devam edeceğini söyledi.

Bakan Kacır, "Rusya ile bazı alanlarda daha stratejik iş birlikleri de mümkün. Karşılıklı kabiliyetlerimizin güçlü olduğu alanlarda iş birliklerini artırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Savunma sanayi konusuna da parantez açan Kacır, bu alanda bazı görüşmelerin yapıldığını söyledi ve "Malum bazı hava savunma sistemleri Rusya’dan temin ediliyor" dedi.

Bakan Kacır, Teknofest'e 1 milyona yakın katılım olduğunu söyledi. Ankara tarihinin en büyük etkinliğinin yapıldığını vurguladı.

Teknofest'e 14 bakanın katıldığını belirterek, "Bakanlarımızın en çok ilgi gösterdiği organizasyon oldu" ifadesini kullandı. HABER MERKEZİ