Üniversiteli gençler örnek oldu

Atatürk Üniversitesi Coğrafya Kulübü´nce hazırlanan, ?Elele´ projesiyle Hınıs İmam Hatip Ortaokulu ve lisesine kitap ve kırtasiye yardımında bulunuldu. Kulüp üyeleri tarafından öğrencilere ulaştırılan yardımlarla, öğrencilerin eğitim ihtiyaçları cevap bul

Tarih: 01.01.0001 00:00
Üniversiteli gençler örnek oldu

Günebakış/Elif YILMAZ

?Elele? projesinin mimarı öğrenciler ihtiyaç sahibi öğrencileri sosyal medya üzerinden araştırarak buldular. Hınıs İmam Hatip Ortaokulu ve lisesi öğrencilerinin ihtiyaçlarını bu araştırma neticesinde karşılayan kulüp üyeleri, ?Coğrafya kulübü olarak başlattığımız´ elele´ projesinde amacımız küçük kardeşlerimize bir nebze de olsa yardım etmek. Yaptığımız araştırmalar sonrasında Hınıs İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin yardımımıza ihtiyaçları olduklarını tespit ettik ve çalışmalara başladık. Başka fakültelerden yardım için bize destek olan arkadaşlarımızın yardımıyla çalışmalara başladık. 1 hafta süren çalışmalar sonrası okulumuzu ziyaret ederek yardımlarımızı ulaştırdık. Bu konuda bize destek olan Hınıs İmam Hatip ortaokulu ve lisesi Türkçe öğretmeni Meryem Sümer hocamıza ayrıca teşekkür ediyoruz.´ dediler.

?BU ÇALIŞMAYLA ÜNİVERSİTELİ OLMANIN AYRICALIĞINI ÖĞRENCİLERİMİZ DAHA NET GÖRDÜ?

Coğrafya kulübünün okullarına ulaştırdığı kitap ve kırtasiye yardımından dolayı mutluluğunu dile getiren Hınıs İmam Hatip ortaokulu ve lisesi Türkçe öğretmeni Meryem Sümer, ?Coğrafya kulübünün okulumuza gelmesinin asıl amacının öğrencilerimiz için Yeni bakış açısı geliştirmek olmasına rağmen, bu ziyaretin üç farklı açıdan okulumuza katkı sağladığını belirtmek isterim. Asıl amacımıza büyük oranda ulaştık çoğu öğrencimiz bu ziyaretten sonra üniversitenin daha eğlenceli, aktif bir yer olduğu düşüncesine ulaştı. En büyük eksikliğimiz olan kitapların genç arkadaşlar tarafından eğlenceli bir şekilde giderilmesi öğrencilerimizle onlar arasında gönül köprüsü oluşturdu. Bazı öğrencilerimiz coğrafya kulübündeki arkadaşlara teşekkürlerini tekrar tekrar iletmemi istediler. İkinci olarak öğretmen arkadaşlarımız her zamankinden farklı bir gün yaşadığını söyledi. Son amacımız Hınısı tanıtmaktı. Bunu da belli ölçüde başardığımızı düşünüyorum. En azından Erzurum´dan mezun olarak ayrılan arkadaşlar ilçeleriyle birlikte Erzurum´u tanımış olacaklar´. Dedi.