Üreticinin sanal pazarı DİTAP´a ilgi artıyor

Bitkisel ürün başta olmak üzere işlenmiş ürünler de dahil her türlü ürününün alınıp satıldığı DİTAP´a olan ilgi her geçen gün artıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Üreticinin sanal pazarı DİTAP´a ilgi artıyor

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Oman Müdürlüğü, üreticilerin bitkisel ürün başta olmak üzere işlenmiş ürünleri de dahil her türlü ürününü Dijital Ürün Pazarı (DİTAP) üzerinden satabileceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, üreticilerin DİTAP´a olan ilgisi her geçen gün artıyor.  Konu ile ilgili bilgiler veren Müdürlük, şunları söyledi: ´´ Bitkisel Ürünleri Ditap Üzerinden Satabilir/Alabilirsiniz. Tüm üreticilerimiz e-devlet şifresi ile kolayca DİTAP´A kayıt yaptırabilmekte ve ürünlerini aracısız pazarlayabilmektedir.  Tüm üreticilerimizin e-devlet şifresi ile İl/İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri halinde Ditap´a kayıt yaptırma konusunda destek olmaktayız. Tüm üreticilerimizin e-devlet şifresi ile İl/İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri halinde Ditap´a kayıt yaptırma konusunda destek olmaktayız. Üreticilerimiz işlenmiş ürünlerini de DİTAP üzerinden alıp-satabilirler. ´´

DİTAP NEDİR?

DİTAP, tohumdan çatala kadar olan zincirin takip edildiği, üretim ve tedarikin sağlandığı, planlı üretimin yapıldığı pazar. DİTAP ile tarım ürünlerimizin direkt satışı sağlanıyor. Fiyatların sezon öncesi öngörülebilir olmasıyla ihracat pazarlarının genişlemesi bekleniyor. DİTAP yani Dijital Tarım Pazarı tarımda dijitalleşme adına devreye sokulan önemli bir proje olarak öne çıkıyor. Hem üretici hem tüketici hem de sektörün kazanması hedeflenen DİTAP ile, Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçinin ürettiği ürünlerin, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sayesinde değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler buluşturmayı hedefliyor. DİTAP ülkemizdeki tarım sektörünün tamamını kapsamaktadır. Kooperatiflerden, birliklere, çiftçilerden, üreticilere, gübre, tarımsal ilaç, alet ekipman sektörüne, finansman sektörü, sigorta sektörünün bulunduğu kısaca sektörün tüm paydaşlarının gereksinim duyduğu her türlü ürünün tedarik edileceği bir alt yapıya sahip olacak. Alıcı, satıcı lojistik sektörü olmak üzere bu portalda herkes olacak. DİTAP sayesinde üretici ´ben daha fazla kazanmalıyım, ürünümü daha iyi fiyatla satmalıyım´, tüketici ise ´ben daha uygun fiyatla tüketmeliyim´ diyor.