Ürettiği balı komşularına bedava dağıtıyor

Aşağı Çayırlı Köyünde yıllardır bal üretimi yapan Yakup Çiçek, ürettiği ballardan köy halkına 'komşuluk hakkı' olarak her yıl bedava bal dağıtıyor.

Tarih: 01.11.2022 11:09 Güncelleme: 01.11.2022 11:09
Ürettiği balı komşularına bedava dağıtıyor

Sinan AYDIN

Erzurum'un Olur İlçesine bağlı Aşağı Çayırlı Köyünde yıllardır bal üretimi yapan Yakup Çiçek, ürettiği ballardan köy halkına komşuluk olarak hakkı her yıl bedava dağıtım yapıyor. Günümzde unutulmuş olan komşuluk haklarını bi nebzede olsa hatırlatan Yakup Çiçek, "Komşuna iyilik yap ki gerçek mümin olasın" Hadis-i Şerifini yerine getirerek takdir topluyor.

HERKESE EŞİT DAĞITIYOR

Aşağı Çayırlı köyünde yaşayanlar, Yakup amca sayesinde bal tüketimine para vermiyor olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Unutulan komşuluk hakkı hadisini yaşatan Yakup Çiçek, her yıl ürettiği balın bir kısmını köydeki komşularına dağıtmak üzere ayırıyor. Herkese eşit şekilde dağıtmaya özen gösteren Yakup Çiçek, şıunları söyledi:

''ÖMRÜM YETTİĞİNCE 'KOMŞULUK HAKKI' DEVAM EDECEK''

''Aşağı Çayırlı Köyünde bal üreticiliği yapıyorum. Ürettiğim ballardan her yıl köy halkına komşuluk hakkı olarak ücretsiz veriyorum. Biz atadan dededen komşuluk hakkı gözeterek büyüdük. Duyanlar takdir ediyor ancak ben 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' felsefesi ile büyüyen bir vatandaşım. Ömrüm yettiği sürece 'komşuluk hakkı' uygulamamı devam ettireceğim. Bu sayede bal üretimim de oldukça bereketli oluyor.''