Ürünlerini TMO'ya satan çiftçilere destekleme

Arpa, buğday üretimi yapan ve ürettikleri ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satan çiftçilere destekleme ödemesi yapılacak.

Tarih: 22.07.2022 09:48
Ürünlerini TMO

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve orman Müdürlüğü, Ürünlerini TMO'ya satan çiftçilerin destekleneceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, '' 2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan ürettikleri ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne satan ve bu satışlarını alım-satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere destekleme ödemesi yapılacaktır.'' denildi. Buna göre; 2022 yılında ÇKS'ye kayıtlı olarak arpa buğday üretimi yapan üreticiler, ürettikleri ürünlerin TMO'ya satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere 5488 Sayılı kanun kapsamında buğday üretimi için kilogram başına 1 TL, arpa üretimi için kilogram başına 0.50 TL TMO alım primi desteği ödenecek.

ALIM SATIM BELGELERİ DİKKATE ALINACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan karara gere; bu yıl üretilerek satışı yapılan desteğe esas ürünlere, tarımsal veriler ve Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modeli'ne göre belirlenen verim değerlerinin maksimum iki katına kadar ve alım satım belgesinde yer alan miktar esas alınarak destekleme ödemesi yapılacak. Desteklemeden yararlanan üreticiler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2022 üretim yılında verilecek diğer desteklerden de faydalandırılacak. Destekleme ödemesinde, 6 Haziran ile 1 Eylül tarihlerinde TMO'ya ürün satışlarını gösteren alım satım belgeleri dikkate alınacak.