UTANÇ VERİCİ!

Yapılan 13. Dönem Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçim sonuçları hakkında Erzurum’daki vatandaşlar görüşlerini dile getirdiler.

Tarih: 16.05.2023 17:24
UTANÇ VERİCİ!

www.gunebakiserzurum.com / Mihrimah Nefise DURDAĞ

14 Mayıs tarihinde yapılan 28. Dönem ve 13.  Milletvekili seçimlerinde Erzurum 6 Milletvekili çıkartırken 4 tanesi Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi 1 Milletvekili ve Yeşil Sol Partisinin 1 milletvekili çıkarmasını Erzurum’daki vatandaşların konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler. 

Erzurumlu Vatandaşlar Yeşil Sol Partisinden 1 milletvekili çıkarmasından üzüntü duyduklarını dile getirirken bazı vatandaşlar ise Erzurum için bir kara leke olduğunu söylediler.

Erzurum’un milliyetçi bir şehir olduğunu dile getiren vatandaşlar Erzurum’un Yeşil Sol Partisinden oy çıkarmasının nankörlük olarak değerlendirdiler. 

Muhammet Gürbulak, ”14 Mayıs seçimlerinde de hükümet neredeyse oy kaybetmemiş. Kazanmasını beklemiyordum. Yüzde 30’lara kadar gerilemesini bekliyordum.”

Murat Yardımcı,” Çok güzel ve sakin bir seçimdi. Cumhuriyet tarihinin en güzel seçimlerinden biriydi. AK Partinin kazanmasını istiyordum. Bizim için önemli olan buydu.”

Ceylan Efe’’ Milletvekillerinde MHP’ye verip Cumhurbaşkanlığında CHP’ye oy veriyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın kaybetmesinin sebebi n-budur. 28 Mayıs seçimlerinde fark atacağız. ‘’

İlker Doğan, “Recep Tayyip Erdoğan alabilirdi Sinan Oğan’a oylar bölünmeseydi. Sinan Oğan’ın kitlesi kazanmayacağını anlarlarsa CHP’ye verecek kitlesi olmadığından, Recep Tayyip Erdoğan oyları alır.”

Uğur Sağlam’’14 Mayıs seçimleri olması gerektiği şekilde bitti. Halk siyasetçilere gerekli tokadı attı. İnşallah bu vakitten sonra bu tokadın ne anlama geldiğini anlarlar ve gerekeni yaparlar. “