Uyan ve ?dur´ de!

Sanatçı Mehmet Aslan, Atatürk Üniversitesi´nde uyuşturucuya karşı düzenlenen ?Uyanış´ programına katılarak uyuşturucu bağımlılığı hakkında üniversiteli gençlere bilgiler verdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Uyan ve ?dur´ de!

 

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen ?Uyanış´ programı, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu´nda gerçekleşti. Sanatçı Mehmet Aslan ile gerçekleşen Söyleşiye, ERVAK Başkanı Erdal Güzel, ERVAK Komisyon üyesi ve gazetemiz yazarı Abdurrahman Zeynal ve birçok öğrenci katıldı.

Mehmet Aslan, uyuşturucuya karşı yürüttüğü ?Bağımlılığa Karşı Gel Kardeşim´ isimli sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi verdi. Türkiye´de uyuşturucu kullanımının ilk sırada yer aldığını söyleyen Mehmet Aslan, Proje dâhilinde birçok üniversitede söyleşilere katıldı. Aslan, ?Bu proje ile başta aileler olmak üzere gençlerimizi bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Bizler başkalarından bir şeyler bekleyerek bu bilinçlendirmeyi gerçekleştiremeyiz. Bir kişiden başlayan bilinçlendirme hareketi büyüyerek örnek olacaktır. Bir bakmışınız bir kişi bir çor kişi olmuş bunu yapmak bizim elimizde. Günümüzde uyuşturucu bağımlılığı yaşı 8´e kadar düşmüş durumda. Bunun üstesinden gelmek için daha çok bir araya gelip insanları bilinçlendireceğiz. Bu yolda bizde ?Bağımlığa Karşı Gel Kardeşim Projesi´ bir hayat kurtarma projesidir. Bu proje kapsamında gençlerimizi bilinçlendirmek, akabinde bu problemi yaşayan insanları hayata geri kazandırmak arzusundayız. Gençliğin en büyük düşmanlarındna birisi olan Uyuşturucuya karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.? dedi.

Elif Yılmaz