UYARILARI DİKKATE ALMIYORLAR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Trafik zabıta ekipleri uygunsuz park yapan araç sahiplerini uyarmasına rağmen uyarıları dikkate almıyor.

Tarih: 15.02.2024 11:51
UYARILARI DİKKATE ALMIYORLAR

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Uygunsuz park yapmayı önlemek için ilk olarak araç sahiplerini uyaran Erzurum Büyükşehir Belediyesi Trafik zabıta ekipleri, uyarıları dikkate almayan kişiler hakkında yasal işlem başlatılıyor. 

Araç sürücülerini yayalar konusunda daha duyarlı olmaya çağıran Erzurum Büyükşehir Belediyesi Trafik zabıta ekipleri, araç sürücülerinin yayalara tahsis edilen kaldırımları kullanarak vatandaşı sıkıntıya sokmamaları konusunda uyarıda bulunuyor. Kaldırımlarda ki araç parklarının, görüntü kirliliğinin yanı sıra kaldırımlara da zarar verdiği, kaldırımların asıl sahiplerinin yayalar olduğuna dikkat çekilen uyarılarda yaya geçişinin engellenmesinin can güvenliğini tehlikeye düşürdüğünün altı çiziliyor. Araç sahiplerini kaldırımlara park etmemeleri konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı. Özellikle üst yapı çalışmasının tamamlandığı bölgelerde ve ana güzergâhlarda yaya geçişlerine araç park edilmesi üzerine harekete geçen zabıta ekipleri araç sahiplerine uyarıda bulunulurken; uyarıyı dikkate almayanlar hakkında yasal işlem başlatılıyor.

Daha caydırıcı önlemler alınması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, cezaları az bulduklarını söylediler.

Vatandaşlar,”   Trafik kurallarına uyulmamasının, yayaların ve diğer araçların rahatça hareket edemiyor. Bu yoldan aracımla hatalı park yüzünden bazen çıkamıyorum. Yol hacı yatmazlarla bölündü. Böyle olunca yol daraldı ve araç için park yeri kalmadı. Burada ikamet eden insanlar da araçlarını kaldırıma çıkarmak zorunda kalıyor.  Özellikle yaya geçitleri ve durakları kapatacak şekilde park edenlere ceza kesilmesini istiyoruz Yollarımız zaten dar ancak bölünmeyle soruna çözüm bulunmaz. Daha caydırıcı önlemler alınabilir, uygulanan cezaları az buluyoruz. Zabıta ve trafik polisleri bu alanda park yapanlara yönelik işlem yapmalı. Yetkililerin bu sorunu çözmelerini istiyoruz. Bazen ise hatalı park yüzünden bebek arabasıyla geçemiyor vatandaşlar. Bu duruma bir çare bulunmasını bekliyoruz"