ÜYELER AİDATLARINI ÖDEYEMEZ HALE GELDİ

Konfeksiyoncular ve İmalatçılar Odası Başkanı Fuat Yılmaz, Konfeksiyon esnafı üyelerinin aidatlarını ödeyemez hale geldiğini söyledi.

Tarih: 30.01.2024 13:49 Güncelleme: 30.01.2024 15:23
ÜYELER AİDATLARINI ÖDEYEMEZ HALE GELDİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Konfeksiyoncular ve İmalatçılar Odasının yaklaşık 600 üyesi olduğunu ifade eden  Konfeksiyoncular ve İmalatçılar Odası Başkanı Fuat Yılmaz,  esnafların artan maliyetler ve iş yapamadığında ötürü üye aidatlarını ödeyemez hale geldiğini söyledi.

Yılmaz,” Üyelerimiz sattığı fiyata aynı ürünleri koyamayacağından dert yanıyor. Elindeki ürünleri satamadı. Ürünleri satamadığı için ödemelerini yapamıyor ve ekonomik anlamda sıkıntılar yaşanıyor. Ödemeleri yapamadığı için insanlar bazı alışkanlıklarından vazgeçmek zorunda kalıyor. Bunun yanı sıra; düzenli aidatını ödeyen üyelerimiz, faturalarını ve aidatlarını ödeyemez duruma geldi. Ürünlerde yaşanan fiyat artışlarından ne kendilerinin ne de tüketicilerin memnun. Esnaf, artan maliyetlerin altında ezilmeye başladı.  Esnafın durumu dışardan bile bakıldığında belli oluyor. Çünkü iş yapamıyor. Milletin cebinde para kalmadığı için alışveriş yapamıyorlar. Eskisi gibi çark dönmüyor. Gençler şu anda ayda bir bile üst baş alamıyorlar. Halk şu anda gıdaya yönelmiş durumda. Artık giyime eskisi gibi harcama yapılmıyor. Esnafın elektrik, su, doğal gaz ve kira giderleri aşırı derecede arttı. Durum böyle devam ederse esnafın çoğu kepenk kapatacaktır. Devlet esnafa kira ve elektrik yardımı yaparsa çok iyi olur. Her şeyin maliyeti çok yükseldi.  Esnafın durumu dışardan bile bakıldığında belli oluyor. Çünkü iş yapamıyor. Milletin cebinde para kalmadığı için alışveriş yapamıyorlar. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt ürünlerine gelen zamlarla birlikte artan maliyetler ticari faaliyetleri neredeyse sürdürülemez hale getirmiştir. Enerji ve akaryakıtta ki maliyet artışları karşısında zor durumda kalan esnaf, tüccar ve sanayicilerimiz için en kısa sürede mutlaka bir çözüm yolu bulunmalı. Devlet büyüklerimizden bu üç kalemdeki artışları ciddi bir şekilde ele alıp çözüm bulunmasını talep ediyoruz. Aksi halde bu günlerde baş gösteren sıkıntılar önümüzdeki aylarda içinden çıkılamaz bir hale gelebilir. Akaryakıta gelen zamlar başta olmak üzere birçok kalemde yaşanan artışlar esnafımızı zaten zorlarken kiradan çok gelen faturaları ödenemez hale geldi. Ülkeyi ayakta tutanlar küçük esnaftır unutmayalım.”