Vali Azizoğlu´ndan turizm hattı önerisi

Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum ile, İran Tebriz, Azerbaycan Bakü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında bir hava yolu hattının kurulmasıyla, turizm sektörüne en önemli yatırımın sağlanmış olacağını kaydetti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Vali Azizoğlu´ndan turizm hattı önerisi

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçam, Talim ve Terbiye Dairesi Müdiresi Havva Dağsever, Yükseköğretim Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, Vali Seyfettin Azizoğlu´nu ziyaret ettiler. Ziyarette KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova ile fikir alış-verişinde bulunan Vali Azizoğlu, turizm sektörünün geliştirilmesi için birlikte çalışılmalar yürütülmesinin uygun olacağını söyledi.

Erzurum´un zenginliklerini anlatan Vali Azizoğlu, cazibe merkezi programı hakkında da bilgi verdi. Azizoğlu, ?2. OSB´ye yapılacak yatırımlar şuanda Kalkınma Bakanlığı´nda görüşülüyor. Bakanlığın uygun gördüğü tüm projeler şehrimizde yapılacak. Burada ilaç sanayinden yapı malzemelerine, silah sanayinden cam sanayine ve bütün kimya ürünlerine kadar çok önemli firmalar tesislerini inşallah kuracak. Şehrimizdeki işsizlik oranı da ülke ortalamasının çok altında. Erzurum ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanırken son yıllarda kış turizminde de önemli yol kat edildi.? dedi.

TURİST HATTI YAPILABİLİR

KKTC ile Erzurum arasında turizm alanında işbirliğinin geliştirilebileceğini belirten Azizoğlu, ?Erzurum´da şöyle bir laf var; 11 aya kadar kış, bir aya kadar da kış. Buranın kışı turizm açısından oldukça önemli. İnşallah Erzurum´dan Kıbrıs´a doğrudan uçak seferi yapabiliriz. Buradan Antalya´ya var. Aslında biz buradan İran´a, Tebriz´e, Azerbaycan´a Bakü´ye uçak seferleri düzenleyerek onları buraya getirmeye çalışıyoruz. Devamında ise, buradan da Antalya ve Kıbrıs´a bir turist hattı kurulabilir. Oradan da buraya çok turist getirebiliriz. Bu bağlantıyı yaparsak gerçekten çok iyi olur.? diye konuştu.

KKTC Kıbrıslı Türklerin 1571 yılında Anadolu´dan göçtüklerini hatırlatan KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova, Türkiye Cumhuriyeti´nin büyük ve önemli yardım ve destekleriyle bu güne geldiklerini belirtti. Turizm alanındaki öneriye yönelikte değerlendirmede bulunan Berova, ?Turizm alanı oldukça önemlidir. Nasıl ki burada kış sezonu 4-4,5 ay sürüyorsa bizim de sahil sezonu 5-6 ay sürüyor. Bizde de tam tersi 11 ay yaz 1 ay kış. Gerçekten böyle bir proje çok iyi olur. Aslında bizim İran´dan Kıbrıs´a okumaya gelen çokça öğrenci var. Böyle bir bağlantı yapılması gerçekten çok güzel olur. Bunula ilgili de projelerimiz var.? şeklinde konuştu.

Basına kapalı devam eden görüşme sonrasında karşılıklı hediyeler verildi.