Vali inşaat temelinin ilk harcına bozuk para attırdı

Müftülük binası inşaatının temeline ilk harç, bozuk para karıştırılarak atıldı?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Vali inşaat temelinin ilk harcına bozuk para attırdı

Sinan AYDIN

 

Erzurum´un merkez ilçelerinden Palandöken´de İlçe Müftülüğü hizmet binasının temeli, törenle yapıldı.  Temel atma törenine katılan Vali Seyfettin Azizoğlu ile Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilk harcın atılacağı butona basmalarına rağmen bir türlü harç gelmeyince, ellerine kürek alıp el arabasına konulan harcı temele attılar. Vali Azizoğlu, temele harç atma işlemi sırasında bereketli olsun düşüncesiyle harca bozuk para attırdı. Palandöken belediyesinin yeni hizmet binasının karşısında bulunan ve önceden su deposu olarak kullanılan arazi, Palandöken belediyesi tarafından Müftülüğe verildi.

 

MÜFTÜLÜK BİNASI İKİ KATLI OLACAK

 

Müftülükte alana ilçe müftülük binası yapmak için harekete geçti. Temel atma törenine, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Palandöken Kaymakamlığına vekaleten bakan Yakutiye Kaymakamı Mahmut Han Arslan, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan, Erzurum Müftü Vekili Osman Yazıcı ve müftülük çalışanları katıldı. Selimiye Cami İmam Hatibi İdris Arasoğlu´nun Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra konuşmalar yapıldı. Palandöken İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan , ?Palandöken İlçe Müftülük binası ve cami inşaatımızla ilgili temel atma törenine hoş geldiniz. Arsa bin yedi yüz metre kare üzerinden, yapılacak cami alanı 600 metre karedir. Binamız iki kattan oluşacaktır. Ayrıca 300 metre karelik te mescit alanı bulunacaktır. Geriye kalan bölüm ise Müftülük alan müftülük hizmet binası olacaktır? dedi. 

 

??3 MİLYON TL´LİK BİR YATIRIM´´

 

Vali Seyfettin Azizoğlu da konuşmasında, ?Mahallemizin kıymetli sakinleri Palandöken İlçemizde Palandöken Müftülük sitesi ve ayrıca bu mahallenin de ihtiyacını giderecek bir cami inşaatının temelini atacağız. Öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun. Bu inşaat inşallah sene sonu gelmeden tamamlanmış olarak hizmet vermeye hazır hale gelecektir. Hizmet binasının maliyeti olarak ise takriben 3 milyon TL´lik bir yatırım. 800 bin TL´ ye yakın bölümü hazineden yardım olarak alınmış, geriye kalan paranın temini ise Erzurum´da ki hayırsever vatandaşlarımızdan ve kamu kurum ve kuruluşlarımızdan, sivil toplum örgütlerimizden, vakıflarımızdan temin edilmiştir? dedi. Törenin son bölümünde İl Müftü Vekili Osman Yazıcı´nın dua etmesinin ardından davetliler temele haç attı. 

 

VALİ AZİZOĞLU TEMELİN HARCINA BOZUK PARA ATTIRDI

 

Vali Azizoğlu, Başkan Bulutlar ve diğer protokol mensupları, hep birlikte ilk harcı atmak için butonun başına geçtiler. Düğmeye basmalarına rağmen bir türlü harç düşmeyince, bu kez alanda bulunan el arabasının içerisindeki harcı atmak için ellerine kürekleri aldılar. Vali Azizoğlu temele harç atarken yanındakilere harca bozuk para atmalarını istedi. Bunun üzerine bazı kişiler, Valinin talimatı ile harca bozuk para attı. Vali´nin bereketli olsun düşüncesi ile inşaat harcına bozuk para attırdığı öğrenildi.