Vali Memiş damızlık düve merkezini ziyaret etti

Vali Memiş´in Düve Merkezi Memnuniyeti: ?Çok iyi düşünülmüş bir proje, bölgeye muazzam katkı sağlayacak?´

Tarih: 01.01.0001 00:00
Vali Memiş damızlık düve merkezini ziyaret etti

-ÖZEL-

Damızlık düve merkezini ziyaret ederek düvelerle zaman geçiren Vali Okay Memiş, düve merkezinin bölgeye muazzam katkı sağlayacağını ifade etti

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum Valisi Okay Memiş, damızlık düve merkezini ziyaret etti, düvelerle vakit geçirerek renkli görüntüler oluşturdu. Vali Memiş, beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliyeler Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingöl, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Erzurum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hayrullah İnce ve beraberindeki heyet ile Bakanlığın destekleri ile yapılan Damızlık Düve Merkezini ziyaret etti.

 

 

?BÖLGEYE MUAZZAM KATKI SAĞLAYACAK´

 

Ziyaret sırasında çiftliğin kurulum ve devam eden süreçleri ile ilgili bilgi alan Okay Memiş, düve merkezinin çok iyi düşünülmüş bir proje olduğunu ve bölgeye muazzam katkı sağlayacağını ifade etti. Vali Memiş, ziyaretin bir bölümünde beyaz kıyafetleri giyinip düveleri sevdi, onlarla yakından ilgilenerek renkli görüntüler oluşturdu. Damızlık Düve merkezi; Tarım ve Orman Bakanlığı´nın destekleri ile Damızlık Birliği bünyesinde kuruldu. Merkezin içerisinde hali hazırda bölge halkına nitelikli damızlık materyal sağlamak üzere 500´ e yakın hayvan bulunduğu açıklandı.