Vali´den kurumlara 2026 çağrısı: Elimizi taşın altına koyalım

Vali Seyfettin Azizoğlu, ?Hepimiz elimizi taşın altına koyacak, bu olimpiyatları Erzurum´a kazandıracağız? dedi

Tarih: 01.01.0001 00:00
Vali´den kurumlara 2026 çağrısı:     Elimizi taşın altına koyalım

Sinan AYDIN

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2026 Kış Olimpiyatlarına resmen aday olan Erzurum´un olimpiyatları alması için herkese önemli görevler düştüğünü söyledi. Azizoğlu, Mayıs ayında inceleme için Erzurum´a gelecek olan heyetle ilgili tüm kurumları bugünden itibaren hazırlıklar yapmaya çağırdı. Erzurum İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelen konu ile ilgili Erzurum Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, süreci anlattı. Taşkesenligil, ?Uluslararası Milli Olimpiyat Komitesi´nden bir heyet Mayıs ayında ilimize bir ziyaret gerçekleştirecek. Erzurum 7 büyük ülkeyle yarışacak. Mayıs ayı içerisinde bir çalışma yapılacak. Bu ekibi bekliyoruz? dedi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Seyfettin Azizoğlu ise, ?Arkadaşlar aday ülkeler belirlendi. 7 ülkeden bir tanesi Türkiye ve Erzurum. Mayıs ayında heyet gelip ülkelerde çalışma yapacak. Bu çalışma o 7 aday ülkenin sayısını 3 veya ikiye indirecek. Biz istiyoruz ki o ülkelerden biri Türkiye olsun? dedi.

?ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARAK BU OLİMPİYATLARI ERZURUM´A

KAZANDIRACAĞIZ?

?Hepinize görev düşüyor. Bütün kurumlara önemli görev düşüyor? diyen Vali Azizoğlu, konuşmasına şöyle devam etti. 2026 olimpiyatlarının Erzurum´da yapılması, hem Türkiye, hem Erzurum, hem bölge için çok büyük bir fayda getirecek.

Erzurum´da 20-30 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Erzurum marka şehir olma unvanı kazanacak. Onun için herkese çok önemli görev düşüyor. Herkes elini taşın altına koysun. Hepimiz elimizi taşın altına koyacak, bu olimpiyatları Erzurum´a kazandıracağız. Gelen heyetle ilgili çalışmalarımıza bugünden itibaren başlıyoruz. Herkesin üzerine düşen görevi yapacağına inanıyorum? diye konuştu.