VATANA CAN İNSANA KAN

Erzurum İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ER-İHYA-DER) “Vatana Can İnsana Kan” sloganı ile çıktıkları kan bağışında dernek binasında üye ve misafirlerle Kızılay’a 59 ünite kan bağışında bulundular.

Tarih: 10.06.2023 15:45
VATANA CAN İNSANA KAN

www.gunebekiserzurum.com İhsan KUMRU 

ER-İHYA-DER Derneğinin dört yıl içerisinde Erzurum’da ev eşyası olmadığı için hayırseverlerle birlikte 254 aileye ev eşyası yardımında bulunduğunu ifade eden Erzurum İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ER-İHYA-DER), Başkanı Muhammed İkbal Çiçek, 12 engelli vatandaşın her birine 10.000 bin TL, toplamda 120.000 bin TL destek vererek protezlerini yaptırdıklarını söyledi. 

Çiçek, “Basında “Derneğimiz Vatana Can İnsana Kan” sloganı ile çıktığımız kan bağışında dernek binamızda üyelerimiz ve misafirlerimiz ile Kızılay’ımıza 59 ünite kan bağışında bulunduk. 12 engelli kardeşimizin her birine 10 bin TL, toplamda 120 bin TL destek vererek protezlerini yaptırdık. Ardından sayın valimizi ziyarette bulunduk. Engelli kardeşlerimiz için 39 adet akülü sandalye, 16 adet tekerlekli sandalye ve 11 adet engelli puseti teslimatı gerçekleştirdik. Valiliğimizin Vefa Sosyal Destek Grubu olarak 15 günde bir polislerimize çay ve çorba ikramında bulunduk. Dadaş köy ‘de ikamet eden amcamızın maddi durumu kötü olmasından dolayı yeni bir ev yaparak teslimatını gerçekleştirdik. Uzundere ilçesinde evleri yıkılmış olan ailemizin evini yaptırıp teslimatını gerçekleştirdik. Gençlik ve spor bakanlığı ve derneğimiz öncülüğünde hüsnü hat, ney ve fotoğrafçılık kursları gerçekleştirdik. Sayın vali yardımcımız Ahmet Özdemir ve Erzurum sivil toplumla ilişkiler müdürümüz Murat Güven derneğimize ziyarette bulundular. İhtiyaçlı bir ailenin genç çocuğunun soba parlaması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan yanıkların tedavisi için yangın elbisesi alıp teslimatını gerçekleştirdik. Toplamda 20 bin TL olan elbisenin bedelinin yarısını devletimiz karşılamıştır. İhtiyaçlı bir ailemizin çocuğunun ameliyat olabilmesi için 5 bin TL nakdi yardımda bulunduk. Erzurum’da ev eşyası olmadığı için hayırseverlerimizle birlikte 254 ailemize ev eşyası yardımında bulunduk.” dedi