Vatandaş referandumda bilinçli oy verecek

Kültür Eğitim Kitap ve Kırtasiye, Kültür ve Ders Kitapları Sorumlusu Fatih Sancaktar, vatandaşların referanduma 4-5 ay kala ülke sistemlerini, özellikle Başkanlık sistemini anlatan kitapları okumaya ağırlık verdiğini belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Vatandaş referandumda bilinçli oy verecek

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Özellikle 15 Temmuz olaylarından sonra okuyucuların tercih ettiği kitapların Kategorisinde önemli değişiklikler yaşandı. Daha çok darbe içerikli kitapların yoğun ilgi görmesinin ardından şimdide ülke yönetim sistemlerini anlatan kitaplar vatandaşın tercihi olmaya başladı. Kültür Eğitim Kitap ve Kırtasiye Kültür ve Ders Kitapları Sorumlusu Fatih Sancaktar, her zaman kitap okumayanların bile 15 Temmuz´dan sonra sık sık kitap almaya başladığını söyledi.

Kitap piyasasındaki değişiklikler hakkında bilgi veren Sancaktar, ?Erzurum´da üniversite öğrencileri gittikten sonra kitap satışları yüzde 50 oranında düşerdi. Ancak bu yıl bu kadar düşüş olmadı. Özellikle 15 Temmuz´dan sonra siyasi, politik ve tarihi kitaplarda büyük bir artış yaşandı. Daha önceden neredeyse hiç kitap okumadığını söyleyenler, yaşanan olayları takip etmek için kitap aldığını söylüyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan darbe kitapları ve son 10-15 yıl içerisinde çıkarılmış politik kitaplara yönelik mükemmel bir satış var. Bu durum Erzurumlunun ne kadar çok gündemi takip ettiğini de gösterir. Buna ek olarak şimdide gündemde referandum var. İnsanlar bu alanda önemli araştırmalar yapıyor. Örnek yönetim sistemleri, başkanlık sistemin içiriği gibi konulara sahip kitapların satışların önemli artış var. Yeni anayasa maddelerini internetten rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Fakat sistemlerin uygulanma sisteminin içeriği hakkında hep bir tarafların görüşleri üzerine kurulu. Bu nedenle Erzurum´un belirli bir kesim bu alanda yoğun araştırmaya başladı.? diye konuştu.