VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ DUYAN VAR MI?

Şehrin en işlek alanlarından biri olan Cumhuriyet Caddesi´nde farklı amaçlarla yardım adı altında para toplayan ve reklam amaçlı broşür dağıtan kişiler vatandaşa adeta illallah dedirtiyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ  DUYAN VAR MI?

 

Nesrin Çetinkaya

Son zamanlarda özellikle Cumhuriyet Caddesi üzerinde farklı illerden gelerek reklam-tanıtım broşürü dağıtan ve yardım adı altında para toplayan şahıslar çoğaldı. Bu doğrultuda broşür dağıtmak ve yardım toplamak için edilen ısrarlar ise vatandaşı adeta bezdirdi. Cadde üzerinde yürümekte dahi zorluk çeken Erzurumlular yetkililerin konuya el atmasını talep ediyor.

?CADDE DE ARTIK YÜRÜMEKTE ZORLUK ÇEKİYORUZ?

Konuya ilişkin rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşlar, ?Cadde de artık yürümekte zorluk çekiyoruz. Nerden geldiğini dahi bilmediğimiz insanlar bizlerden yardım için para istiyor. İkna etmek için türlü çaba sarf ediyorlar.  Bunun yanında birde çeşitli şirket ya da benzeri firmalar için reklam broşürleri dağıtıyorlar. Önüne gelen bir şeyler dağıtıyor. Caddede yeri geliyor yürüyemiyoruz.  Yardım toplamak için çok fazla ısrar ediyorlar, güvenemiyoruz elbette. Nedir, ne değildir bilmiyoruz. Bu kişiler zaten Erzurumlu değil. Dağıtılan broşürleri adeta zorla milletin eline tutuşturuyorlar. İnsanlarda oradan alıp, başka bir tarafta yere atıyor bunları. Çevrenin kirlenmesi de cabası. Toplanan yardımlar nereye gidiyor, vatandaşımız duygu sömürüleriyle ile kandırılıyor mu bilmiyoruz. Yetkiliklerden bu konuya el atmalarını ve buna bir çözüm getirmelerini bekliyoruz. İnsanlarımız daha fazla mağdur olmasın? diye konuştular.