VATANDAŞ BELEDİYEDEN HİZMET BEKLİYOR

Yakutiye İlçesine bağlı Cedit Mahallesi sakinleri hizmet istiyor.

Tarih: 03.11.2023 17:28
VATANDAŞ BELEDİYEDEN HİZMET BEKLİYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Cedit mahallesinin asfaltlarının ve kaldırımlarının bozuk olduğundan şikayet eden Mahalle sakinleri, bozuk olan yollarının ve kaldırımlarının yaptırılmasını istiyorlar. 

Mahalle sakinleri,” Bozulan asfalt yollar biz araç sürücüleri canından bezdirdi. Önümüz kış her taraf çamur içinde kalacak, kar yağdığında burada sıkıntı yaşanıyor.   Bütün arabaların ön düzeni arızalı, şoför arkadaşlar da bozuk yollardan dolayı arabaların masrafına para yetiştiremiyor. Her gün aynı mağduriyeti, aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Sanki burası bir vilayet değil bir köy, eğer burası köyse köy statüsünde olsun, eğer mahalleyse mahalle statüsünde olsun. Yıllardır buraya daha bir yol yapılmadı. Alternatif bir yol da olmadığından dolayı mecbur bu yolu kullanmak zorunda kalıyoruz. Yetkililerden isteğimiz, buraya bir el atsınlar, buraya bir asfalt döksünler. Arabalarımız gidip gelmiyor, çok mağduruz.  Sokaklarında sökülen parke taşlarının ve kaldırım çalışmasının bir an önce onarılmasını istiyoruz.  Arabalarımız mahvoldu Yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

Yollar patates tarlasına döndü 

“Bu mahallemizde yollar ve kaldırımlar bozuk, yürümekte zorluk çekiyoruz. Kaldırımlarda yürüyemediğimiz için yolda yürümek zorunda kalıyoruz. Yerinden sökülmüş kaldırım taşlarına takılıp düşüyoruz. Özellikle yağışlı havalarda yerinden sökülen parke taşları yürümemize engel. Taşların çoğu yerinden sökülmüş adım attığımız an taşlar çöküyor. Yağışlı havalarda bastığımız taşın altından su fışkırıyor. Hem bizlerin hem de oradan geçen insanların üstü başı batıyor. Yollardaki çukur ve hendekleri söylemeye gerek yok zaten. Araçlarımızın alt takımları komple bozuldu. Arabalarımızı sanayiden çıkartamıyoruz. Düşmediğimiz çukur hendek kalmadı şükür. Yollar patates tarlasına dönüşmüş durumda.”