VATANDAŞ DEMİRYOLLARI İLE SEYAHAT ETMEYİ DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR

Şehirlerarası otobüs firmalarında ki fiyat artışı nedeniyle vatandaşlar demiryollarına yöneldi.

Tarih: 03.05.2023 20:46
VATANDAŞ DEMİRYOLLARI İLE SEYAHAT ETMEYİ DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR

www.gunebakiserzurum.com / Berivan POLAT

Demiryollarının her geçen gün daha fazla tercih edilen bir taşımacılık olduğundan bahseden ve bu sektörün rahatlığını, ekonomik anlamda yeterliliğini dile getiren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Erzurum Gar İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, yolcuların konforunu artırması, bakım onarımını, yol güvenliğini artırmak ve rahat bir şekilde gidip gelmelerini sağlamak için çalışıyoruz ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt: ’’Demiryolları serbestleşmesi kanunuyla yolcu ve yük taşımacılığı, Demiryolları TCDD Taşımacılık A.Ş. adında yeni bir Genel Müdürlük kuruldu, yolcu ve yük taşımacılığı onların himayesine girdi. Demiryolları her geçen gün daha fazla tercih edilen bir taşımacılıktır. Çünkü güvenli ve rahat ekonomik bir taşımacılık sektörüdür. Yük ve yolcu taşımacılığında da aynı şekilde güvenli ve rahat bir taşımacılık sektörüdür. Yolcular bakımından yaklaşık olarak rakam söylemek gerekirse 150-200 arası giden, 150-200 gelen yolcumuz var. Bu yolcular istikametinden gelen giden ise Erzurum Ankara istikametinden gidiyor. Ama Ankara’dan buraya gelene kadar yakın şehirlerde inen yolcular olabiliyor.  Özellikle yaz sezonunda ve tatil dönemlerinde yer bulunmayacak kadar talep fazla oluyor yetiştiremediğimiz anlar oluyor. Yük taşımacılığında da ciddi anlamda talep var vagon yetiştiremediğimiz anlar oluyor tabi bunu daha önce belirttiğim gibi taşıma sektörüne TCDD Taşımacılık A.Ş. bakıyor. Ama eldeki imkânlar dâhilinde, tüm Türkiye de vagon taşımacılığını müşterilerine eşit şekilde dağıtmaya çalışıyorlar. Demir yolları 7 bölge olarak ayrılmış ve Erzurum 4. bölge Müdürlüğüne Sivas’a bağlı olarak çalışıyor, Sivas’a bağlı diğer iller ise Kars, Samsun, Amasya, Kayseri, Tokat gibi yaklaşık 8 il 4. Bölge Müdürlüğüne bağlıdır. Yolcu taşımacılığında da bir tane Ankara giden biri de Karsa giden iki demir yolu hattımız bulunuyor. Yük taşımacılığında bu durum değişiyor, bazen iki bazen üç bazen de dört olabiliyor. Yılda 50 bin kişi gelip gidiyor.  

Geliştirme anlamında ise yapılan çalışmalara gelecek olursak; yolcuların konforunu artırması, bakım onarımını, yol güvenliğini artırmak ve rahat bir şekilde gidip gelmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Sadece seyahat eden yolcuların konforundan ziyade treni bekleyen yolcularında daha rahat ve nezih bir ortam da beklemeleri için temiz ve sağlıklı mekânlar oluşturduk. Ebeveynlerin çocuklarını oyalayacağı vakit geçirmelerini sağlayacakları peyzaj alanları oluşturduk. İnsanlar yaz kış demeden otursunlar diye bankların daha çok olmasını sağladık. Tarihi bir bina olduğu için etrafını açtık ve burayı yaşam merkezi haline getirmeye çalıştık. Geçmişten kalan kullanılan eşyalarla müze oluşturduk. Müşterilerin rahat ve keyifli bir şekilde vakit geçirip treni bekliyorlar ve bu da bizi mutlu ediyor.’’ Dedi.