VATANDAŞ EKMEĞE GELEN ZAMDAN MUTLU

Son gelen zamlardan sonra ekmeğin 5 TL olması vatandaşları mutlu etti.

Tarih: 18.06.2023 19:10
VATANDAŞ EKMEĞE GELEN ZAMDAN MUTLU

www.erzurumgunebakis.com/ Berivan POLAT

Alınan karar ile 200 gram ekmeğin satış fiyatının 5 TL olacağını belirten Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, esnaf arkadaşlarının mağdur olmamaları ve ayakta durabilmeleri için bu kararın alınmış olduğunu söyledi. Gazeteniz Günebakış, ekmek satış fiyatının 5 TL olacağı hakkında vatandaşların görüşlerini aldı. 

Birçok vatandaş ekmeğe gelen zammı kendilerine dert etmez iken,  yapılan zammı normal ile karşıladıklarını söylediler. 

Mehmet Özdemir, “Ekmeğe zam gelmesi bizler açısından bir sorun yok. Biz vatandaşlar olarak yine de ekmeği almak zorunda kalıyoruz ama bu kadar zammın gelmesi geç bile kalındı.” 

Ali Korukçu, “Ekmeği satan da, alan da memnun. Zammın gelmesi esnafların maliyetlerini karşılaması için yapılıyor ama burada vatandaşları da düşünmek gerekiyor.”

Kemal Koçak, “Artık bizler ekmek bile alamayacak duruma geliyoruz. Kuru ekmeğe muhtaç hale gelen vatandaşlarımız artık ekmeği bile düşünerek alacak hale geliyor.”

Fatma Fırıncı, “Maalesef vatandaşların elinde sadece bir ekmeği kalmıştı ona da zam geldi. Bana göre en son zam yapılması gereken ürün ekmektir.” 

Murat Kaya, “Ekmeğe zammın gelmesi değişen bir şeyi ifade etmiyor ama insanlar artık kuru ekmeğe muhtaç olmuş bir durumdadır.”