Vatandaş İkiye Bölündü

Yerel seçimler yaklaşıyor. Peki, Erzurumlular mevcut Erzurum Büyükşehir Başkanı Mehmet Sekmen’in adaylığı hakkında ne düşünüyor?

Tarih: 27.09.2023 21:27 Güncelleme: 28.09.2023 15:03
Vatandaş İkiye Bölündü

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet Yılmaz

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den vazgeçenler ve vazgeçmeyenler arasında büyük fikir çatışmaları dönüyor. Kimileri Başkan Sekmen’in yaşlandığını ve artık idare gücünü kendisinden daha genç kişilere bırakması gerektiğini söylerken, kimileri ise Erzurum’da Mehmet Sekmen’den başka kimsenin başkanlık yapamayacağını, onun bu şehirden gitmesinin haksızlık olacağını söyledi. 

Abdullah Karacağız, “Mehmet Bey Erzurum’un şerefidir. Erzurum’un şerefini bu şehre tekrar başkan seçmek bizim ona olan borcumuzdur.” 

İskender Mutlu, “Ben kaç dönemdir AKP’den başka kimseye oy vermedim ama bu sefer vermeyeceğim. Benim elimden evimi aldılar ev vereceğiz dediler. Yıktılar her yeri yapacağız dediler yapmadılar. Ben bundan sonra kimseden medet ummuyorum. Oyumu da asla onlara vermeyeceğim.” 

Nihat Uzun, “Sekmen Bey’in bu şehre sayısız faydası oldu ama bence artık bırakması gerekiyor. Yerini ondan daha genç insanlara bırakmalı. Genç ve yetişkin bir beyinle şehrimiz belki daha fazla yükselebilir. Belediyemizin sayısız başarısı oldu ancak, henüz bir yol kat edebilmiş değiliz.”