VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Kışlık Patates fiyatının 15TL’ye çıkarken vatandaş fiyatlardan şikâyet oldular.

Tarih: 28.10.2023 13:18
VATANDAŞ İSYAN ETTİ

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Kış mevsimin yaklaşmasıyla vatandaşların şimdiden patatesini aldığını ifade eden patates satıcısı esnafı Murat Boz, kış ayında patates fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Boz,” Kış geliyor. Kışın uzun sürdüğü bir bölgede yaşıyoruz. Bu yüzden de vatandaşlar patatesini, soğanını şimdiden almayı tercih ediyor. Hasadı yeni yapıldığı için şuan ürün bol ama kışın fiyatlar artabiliyor. Bizler esnaf olarak uygun satmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kalitesine göre değişiyor. İri patatesler daha pahalı oluyor. Hemşerilerimiz kış mevsiminde yaşanacak fiyat yükselişlerinden etkilenmemek için, kışın tüketecekleri gıda ürünlerini şimdiden alıyor.”

Patates fiyatlarının çok yükseldiğini belirten vatandaşlar, patates fiyatlarının son günlerde aşırı derecede arttığını söylediler. 

Vatandaşlar,”  Almış olduğumuz patateslerin fiyatları çok yükseldi. Vatandaşlar mağdur oluyor. Piyasaya sunulmayan patatesler depolarda bekletiliyor ve bu şekilde olunca aldığımız patatesler evimizde yeşeriyor. Patates fiyatı son günlerde aşırı derecede arttı. Biz de anlayamadık. Eskiden patatesi kilo ile hatta çuvallarla alırdı ama bu son zamlarla artık tane ile alıyoruz. Bu artışlara anlam veremiyoruz. Fakir fukaranın en çok yediği patates ve kuru soğanın bu kadar artış göstermesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Neden bu kadar artı bilemiyoruz.  Yükselen patates   fiyatları hem pazarcıyı hem de vatandaşı perişan etti. Fiyatların yükselmesinin yanı sıra sağlığımızla da oynanıyor. Yetkililerden bu sorunun çözümlenmesi için adım atmalarını bekliyoruz.”