VATANDAŞ VE SANAYİ ESNAFI FİYATLARIN PAHALI OLMASINDAN DERT YANDI

Erzurum’da vatandaşlar sanayi esnafının işlerini pahalıya yaptığından dert yanarken sanayi esnafı ise fiyatlardaki artıştan dert yandı.

Tarih: 14.08.2023 20:24
VATANDAŞ VE SANAYİ ESNAFI FİYATLARIN PAHALI OLMASINDAN DERT YANDI

www.erzurumgunebakıs.com / İhsan Kumru 

Oto yedek parça fiyatlarındaki artış müşteriler kadar esnafı da mağdur ettiğini ifade eden Oto yedek parça ustası Hamit Yalçın, oto yedek parça fiyatlarındaki artış müşteriler kadar esnafı da mağdur ettiğini söyledi.

Esnaf Yalçın,” Buraya gelen vatandaşlar işlerimizi pahalı yaptığımızdan dert yanıyor biz ise fiyatlarının artmasından dert yanıyoruz. Parça fiyatları aşırı yükselmiş, bulamıyoruz. Parçacılar stokçuluk yapıyorlar. Parça da bulamıyoruz. Müşterilerimiz çok mağdur oluyor. Mağdur oldukları için arabaya binmiyorlar, biz de araç tamiratını yapamıyoruz. Parça bulamıyoruz. Buraya gelen bazı araçların parçaları gitmesine rağmen, araç sahibi yeni parçanın fiyatı pahalı olmasından dolayı değiştirmiyor. Eskiden hiçbir şekilde çıkma parça kullanmıyorduk ama şu anda çıkma parça da kullanmaya başladık. Sürücüler eskiden rahat bir şekilde arızalanan parçayı değiştirebiliyordu, hatta idare eden parçayı yolda kalmamak için değiştirmek istiyorlardı. Şu anda mecburi olan parçaları dahi değiştirmek istemiyorlar. Araç parçalarının pahalı olması haliyle işimizi de olumsuz etkiliyor. Bu yüzden artan fiyatların normal seviyeye inmesini istiyoruz. Devlet esnafına destek vermezse esnafın iş yapma gibi bir şansı olamaz. Bu dönemde esnafın kazanma ve kalkınma şansı artık kalmadı.”

Vatandaş,”  Fiyat artışlardan dolayı araç sahipleri araçları bozulduğu halde sanayiye gelmek istemiyor. Eskiden sürücüler araçları arıza yaptığında buraya bırakıp gidiyordu. Ama şimdi araçları bozulduğunda maliyeti düşürmek için arabasının başında duruyorlar. Maliyetler artmadan önce sürücüler araçlarının tüm eksiğini yapıyordu. Şu anda ise mecbur kalmadığı sürece sanayiye bile gelmek istemiyorlar."