VATANDAŞ ” ZAM ÜSTÜNE ZAM GELİYOR ANLAM VEREMİYORUZ”

Erzurum’daki şehir içi ulaşım seferleri yapan minibüs ücretlerine zam geldi. Minibüs ücretleri tam 8TL Öğrenci 5TL öğretmen 7,5TL ‘e oldu.

Tarih: 06.06.2023 20:17 Güncelleme: 06.06.2023 20:32
VATANDAŞ ” ZAM ÜSTÜNE ZAM GELİYOR ANLAM VEREMİYORUZ”

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Minibüs ücretlerine yapılan zamlarına tepki gösteren üniversite öğrencileri, her seçim sonrası zam yapıldığını yapılan zamların hem vatandaş hem ise üniversite öğrencisi için sıkıntı oluşturduklarını söylediler.

Atakan Çiçek,” Ben öğrenciyim, sınavlarım bitiyor. Kendi memleketime gideceğim yakında. Ancak şu an da bile ben derslere yürüyerek geliyorum, dersten çıkıp yürüyerek evime gidiyorum. Ben ev tutmuşum burada birkaç arkadaşla. Biz ev parası mı verelim, yiyecek parası mı verelim, yol parası mı verelim? Zam üstüne zam geliyor, biz anlam veremiyoruz. Tamam, onlarda geçinemiyor ama bizde geçinemiyoruz. Bu zamların olmaması gerekiyor. Daha öncesinde herkesin kendini düşünmemesi gerekiyor.”

Ahmet Gümüş,” Bu son zamlarda gerçekten gelen zamlar insanları bıktırmış durumda. Biz seçimlerden sonra biraz düzelmesini beklerken iyice zam gelmeye devam ediyor. Bakanlarda belirlendi bir an önce buna bir çözüm bulsunlar. 

İbrahim Altınsu,” Sağ olsunlar spor yapmaya alıştık artık. İlçeler yakın olsa oralara da yürüyerek gideceğiz. 45 yaşında adamım gerçekten her yere yürüyerek gidiyorum. Minibüsler ve otobüsleri kaldırsınlar artık yani bu kadar zam insanlar bir zaman sonra filmlerde ki gibi bir tomar para verip minibüse, taksiye veya başka ulaşım araçlarına binecek.”

Hayrettin Sakalsız,” Bu zamları bekliyordum. Her seçimden sonra zaten zam geliyor. Önce gelip dolanıyorlar, sorunlarımızı dinliyorlar. Seçimden sonra da malûm gördüğünüz gibi. Şimdi zam geldi, bir daha zam gelecek sonrasında yine zam gelecek bu böyle devam edecek. Ne biz bu durumdan kurtulabileceğiz ne de ekonomimiz düzelecek. Zengin insanlar için söz konusu bile olmayan bu zamlar biz esnaflar için sıkıntı oluşturuyor. Biz sorduğumuz zaman da benzine zam geliyor biz de ekmeğimizin peşindeyiz diyorlar. Herkes bu zamanda kendini düşünür olmuş. Düzen böyle kurulmuş, kimse kusura bakmasın kolay kolay da hiç kimse değiştiremez.”

Kerem Kanca,” Üniversite okuyorum, son sınıfım. Birinci sınıfta her gün minibüsle derslere giderdim. Ancak, bu son sene böyle olmadı. Gelen zamlardan sonra yol parası bizim için çok masraf oluyor. Durum düzelir mi? Şu anlık bu söz konusu bile değil. İnsanlarda bir güvensizlik duygusu hâkim olmuş durumda. Bu zamlardan sonra bu güven duygusu nasıl oluşur onu da bilemiyorum.”