VATANDAŞI DÜŞÜNEN YOK ZAM ÜSTÜNE ZAM

Erzurum’da Haziran1’ itibariyle şehir içi seferleri yapan toplu taşıma ücretlerine zam gelecek.

Tarih: 30.05.2023 18:50
VATANDAŞI DÜŞÜNEN YOK ZAM ÜSTÜNE ZAM

www.erzurumgunebakis.com/ Berivan POLAT

Erzurum Büyükşehir Belediyesi şehir içi ulaşım seferleri yapan araçların kartlı biniş fiyatları Tam 7TL, öğretmen, 6,50 TL, öğrenci 3,50 TL ve Kartsız binişler ise 10TL ‘den yapılacak. 

Şehir içi ulaşım seferleri yapan araçların kartlı biniş fiyatlarının artmasına tepki gösteren vatandaşlar, Halkı düşünen yok zam üstüne zam geldiğini bu zammı neye istinaden yapılıyor? Sorusunu yöneltti. 

Vatandaşlar,”  Erzurum’da kartlı biniş fiyatlarının daha ucuz olması gerekmiyor mu?  Diye soruyorum başkanımıza. Seferler de az bu konuda bir çalışma yapılması lazım. Ben öğrenciyim otobüs fiyatları bayağı zamlandı. Öğrenci olarak bu durumdan şikâyetçiyim. Kartlı biniş fiyatları düşürülsün, bu kadar zamma gerek yok. Otobüslere hala çok fazla binen var. Ben mesela demin otobüse bindim tıklım tıklım doluydu. Camlar da açık değil nefes almak zor oluyor. Duraklarda belki yarım saat bekliyorum. Bindiğimde de yer bulamıyorum. Kartlı biniş fiyatları çok pahalı bu fiyatların düşürülmesini ve yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz.  Okul çıkışı çok kalabalık oluyor. Yoğunluktan dolayı otobüslerin çoğu almıyor. Hem de çok fazla bekliyoruz. Yarım saat beklediğimiz oluyor. Genel olarak şikâyetçiyiz. Vatandaşın evinden işine işinden evine giderken ulaşımda yaşadığı sıkıntıları daha da artırmaktadır. Bu yüzden; ulaşıma yapılan zamlar geri alınsın. “