VATANDAŞI KIŞLIK AYAKKABI TELAŞI SARDI

Kış ayının gelmesiyle birlikte vatandaşı kışlık ayakkabı telaşı sardı.

Tarih: 08.12.2023 15:55
VATANDAŞI KIŞLIK AYAKKABI TELAŞI SARDI

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Kışın ayağımızı soğuk, kar ve yağmurdan koruyacak ayakkabı seçimi büyük önem taşırken ayakkabı seçiminde dikkatli olunması gerektiğini ifade eden ayakkabıcı Sedat Alıcı, kayma riskine karşın termo tabanlı ayakkabı alınması gerektiğini söyledi.

Alıcı,” Ayakkabı alınırken mutlaka çiftin ikisi de denenmelidir. Ayakkabının hakiki deriden imal edilmiş olmasına dikkat edilmeli, ayak sağlığına uygun kanserojen madde içermemelidir. Marka bilinir olmalı ve ayağa uygun kalıpta seçilmelidir. Ne dar ne de bol olmamalıdır. Özellikle çocuklarda ‘seneye de giyer’ denilerek bol ve büyük numara alınıyor. Bol ayakkabı ayağın ortopedik sağlığını bozar. Bayanlarda orta topuklu tercih edilmelidir. Yüksek topuk ve sivri burun ayakkabı ayak sağlığına büyük zarar verir. Şeker hastaları ve devamlı ayakta duranlar ortopedik tabanlı ayakkabı giymelidir. Vatandaşımız iyi bir ayakkabı giymek istiyorsa en az bin ila bin 500 TL’yi gözden çıkarması lazım Normal bir ayakkabı almak istiyorsa vatandaşlar 800 liradan başlayan ayakkabılar var. Yalnız bu normal ay­akkabıları en fazla bir, iki ay tek kul­lanabilirsiniz. Bunun haricinde ayakkabı satılan yer­lerde çok önemli. Aynı ürünü ucuza da alabilirsiniz pahalıya da alabilirsiniz. Bu tanınırlıktan kaynaklı bir durum.   Bu konuda müşterilerimiz dikkatli olması gereklidir.”

Kışlık Ayakkabı Nasıl Olmalı

“Öncelikle kışlık ayakkabılar kesinlikle hafif olmalı, zira ağırlık hem gün içinde daha çabuk yorulmana hem de sızı çekmene neden olabiliyor. Ayrıca kışlık ayakkabıların ayaklarını sıcak tutmalı da gerekiyor. Bunun yanında havasız bırakmaması ve uzun saatler giyilse bile rahatsızlık hissettirmemesi önem taşıyor. Kışlık ayakkabıların kesinlikle yer tutuşunun sağlam, taban desteklerinin yeterli düzeyde olması gerekiyor. Dayanıklı ve uzun ömürlü olması ise kışlık ayakkabılarda aranan bir diğer özellik olarak dikkat çekiyor. Tüm bilgiler ışığında kışlık ayakkabı seçerken tüm özellikleri incelediğinden, ayakkabıdan beklentilerini dikkate alarak seçim yaptığından emin olman gerekiyor.”