Vatandaşın talebi cevap buldu

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nizamettin Durmuş, 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm bankalarla Sosyal Güvenlik Kurumu arasında bir protokol yapıldığını ve bu doğrultuda alınacak ilk maaşın vatandaşın talebi doğrultusunda tercih

Tarih: 01.01.0001 00:00
Vatandaşın talebi cevap buldu

Nesrin Çetinkaya

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nizamettin Durmuş, önceden yaşlı aylığı, emekli aylığı, ölüm aylığı gibi gelirlerin vatandaşın talebine bakılmadan belirlenen bir bankaya gönderildiğini, bu durum karşısında vatandaşların bankalarının tercihi noktasında kendilerine herhangi bir söz hakkı verilmemesi ve resmi yapılan bankaların kendi ikametgâhına uzak olması nedenlerini ileri sürerek itiraz ve serzenişlerde bulunduğunu söyledi. Sorununu çözümü için 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm bankalarla Sosyal Güvenlik Kurumu arasında bir protokol yapıldığını kaydeden Durmuş, alınan karar ile birlikte bundan sonra ilk aylıkları vatandaşların talepleri doğrultusunda ilgili bankalara göndereceklerini vurguladı. Durmuş,  vatandaşın tercihi yönünde yeniden banka değişikliği yapma imkânlarının da var olduğunun kaydını düştü.

VATANDAŞ RAHAT BİR NEFES ALACAK

Tüm bankalar ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yapılan protokol kapsamında bundan sonra ilk aylıklarını, vatandaşların talepleri doğrultusunda ilgili bankalara göndereceklerini söyleyen Durmuş, ? Kamuoyunun malumu olduğu üzere daha önce biz ilk defa bağlayacağımız yaşlı aylığı, emekli aylığı, ölüm aylığı veya ne geliri varsa bunu şahısların talebine bakmaksızın Denizbank şubelerine, Denizbank´ın olmadığı yerlerde ise PTT şubelerine göndermekteydik. Yalnız 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm bankalarla sosyal Güvenlik Kurumu arasında bir protokol yapıldı. Bu protokol kapsamında bundan sonra ilk aylıklarını, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ilgili bankalara göndereceğiz. Vatandaşlarımızın herhangi bir tercihte bulunmamaları doğrultusunda biz ilk banka olarak aylıkları Ziraat Bankası´na göndereceğiz. Tabi daha sonra vatandaşlarımızın talebi halinde yeniden banka değişikliği yapma imkânları var. Bunu şu açıdan söylüyoruz, bazen vatandaşlarımız bankalarının tercihi noktasında kendilerini herhangi bir söz hakkı tanınmadığını, resmi yapılan bankaların kendi ikametgâhına uzak olduğunu veya kendinin daha önceki çalışmış olduğu bankanın dışında olduğu için bazı itiraz ve serzenişlerde bulunuyorlardı. Bu durum dikkate alınmak suretiyle bundan sonra vatandaşlarımız hangi bankaya aylıklarının bağlanmasın istiyorsa o bankaya biz ilk aylıklarını göndereceğiz, daha sonra eğer o bankaya bağımlılığını gerektirecek bir kredi kullanmamışlarsa istedikleri bankaya tekrar yönlendirmelerini yapacağız? ifadelerine yer verdi.