VATANDAŞIN AĞZININ TADI KAÇTI

Şeker ve toz şeker fiyatları zamlandı toptancılar aratan bu fiyatlara tepki gösterdi.

Tarih: 04.10.2023 18:13
VATANDAŞIN AĞZININ TADI KAÇTI

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Toz şekerin çuvalı bin 450 TL’ye yükselirken şekerin çuvalı ise bin 650 TL’ ye yükseldi. 

Her geçen hafta Şeker ve toz şeker fiyatlarının arttığını ifade eden toptan perakendeci esnafı, gelen zamlardan dolayı vatandaştan tepki aldıklarını söylediler.

Esnaf,”  Yapılan zamlardan biz rahatsızız etti.  Biz nasıl bir esnaf olarak rahatsız oluyorsak alan müşteri de rahatsız oluyor. Yapılan zamlar özellikle asgari ücretli vatandaşımızı rahatsız ediyor. Tatlı sektörün olmazsa olmazları şeker, yağ ve undur. Bizim fiyatlarımıza halktan ister istemez tepki geliyor. Fiyatlar biraz düşse bizde memnun kalırız müşteri de memnun kalır. Şu anda fiyatları indirmek için elimizden bir şey gelmiyor. Artık dükkânı kapatma noktasına geldik. İnsanların ağzının tadı zamlardan dolayı kaçtı.”

Vatandaş evine aç gidiyor

“Vatandaş evine aç gidiyor. Aç yatıyor, aç kalkıyor. Bu görülen bir gerçek. 4 kişilik bir aile geçinemiyor. Her sene bir öncekini arıyoruz.   Söyleyecek söz kalmadı.  Devletimizden indirim bekliyoruz, yoksa eve ekmek götüremeyeceğiz. Ham maddeye, şekere, yağa, elektriğe her şeye zam geldi artık. Bu işin işinden çıkamaz olduk. Artık dükkânı kapatma noktasına geldik. Eve ekmek götüremez olduk. Bunlara bir çare bulunmasını istiyoruz yoksa içinden çıkamıyoruz. Bunu devletimizin duymasını istiyorum. Yoksa halimiz kalmadı yani alım gücümüz. Böyle olmuyor yoksa. Niye şekere zam geliyor? Biz zam yapamıyoruz. Burada tatlılara zam yapsak, milletin alım gücü yok.”