Vatandaşın bitmeyen çilesi! BULUNAMIYOR

Erzurum’daki Eczaneler ve hastalar ilaç sıkıntısı yaşıyor. Kanser hastaları ilaçlara erişmekte sorun yaşıyor.

Tarih: 21.12.2023 16:14 Güncelleme: 21.12.2023 16:47
Vatandaşın bitmeyen çilesi! BULUNAMIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

İlaçlara 25 Aralık tarihinden itibaren yapılacak olan yüzde 25’lik zammın ardından eczanelerde ilaç sıkıntısı yaşanmaya başladı.

 Eczacılar depolardan eczanelere ilaç akışının durma noktasına geldiğini ifade ederken Erzurum’daki hastalar ise durumdan şikâyetçi.

İlaç sıkıntılarının  Eczanelerden kaynaklanmadığını ifade eden Eczacılar, yaşanan ilaç sıkıntılarının kesinlikle eczanelerden kaynaklı olmadıklarını söylediler.

Eczacılar,” Eczacıların, Eczanelerin  ilaç stoklaması konusu olamaz birinci görevi hastaya ilacı ulaştırmaktır. Eczaneler birer sağlık merkezi ve eczacılarda birer sağlık çalışanıdır. Eczaneler ilaç stoklaması gibi bir şey söz konusu olamaz.” 

Bu ilaçlara ne oldu?

 Vatandaşlar,” Halkın artık evde yemeye ekmeği yok, şimdi de hasta olduklarında tedavi de olamayacaklar. Zam haberleriyle güne başlıyoruz. Olan bize oluyor. Ağır zamlarla karşı karşıyayız. Bazen ilacı almadan bıraktığımız da oluyor. Şimdi yeniden bir zam yapıldı. Ödeme gücünüz var mı diye soran yok.  Şimdi gidiyoruz bazı ilaçları bulamıyoruz. Bu ilaçlara ne oldu? Eczaneler mi? ve firmalar mı? İlaçları sakladılar.  İlaç firmaları ile devlet arasında yaşanan anlaşmazlıktan dolayı mağdur oluyoruz. İlaçlarımızı bulamıyoruz. İlaç firmaları depolara, depolar da piyasaya ilaç vermekten kaçınıyor. Çünkü zam dönemlerinde ellerindeki ilaçları çıkarıp zamlı şekilde piyasaya sunmayı tercih ediyorlar. Çok ciddi bir halk sağlığı sorunu var. Hiçbir denetleme yapılmıyor bu duruma ilişkin. Ani depo denetlemeleri neden yapılmıyor? Burada ilaç tekel firmalar denetlenmesi gerekir.”