VATANDAŞIN GÖZÜNDE EN BÜYÜK SORUN TRANSFER YASAĞI

Son haftada aldığı galibiyet ile ligde kalmayı başaran Erzurumspor FK’da kongre kararı alırken eski yönetimin aday olmayacak.

Tarih: 31.05.2023 18:33
VATANDAŞIN GÖZÜNDE EN BÜYÜK SORUN TRANSFER YASAĞI

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Erzurum’daki vatandaşların Erzurumspor FK’dan büyük sorunun transfer yasağının kaldırılması gerektiğini ifade ederken Erzurumspor’a talip olacak olan yeni yönetimin ilk önce transfer yasağı ücretinin ödemesi bu sorunun ortadan kaldırması gerektiğini söylediler. 

Kerem İncir,” Erzurumspor’un zaten birkaç yıldır borç sorunu var olduğunu biliyordum ama bu borcun 150 milyon TL olduğunu bilmiyordum. Bunun nedenini açıkçası şöyle yorumlayabilirim. Sanırsam futbolcuların ve personelin maaşları geciktiriliyor. Bunun yüzünden çok fazla kredi çekip bu maaşları ödemeye çalışıyorlar. Borçlar bundan dolayı birikmiş olabilir. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu da eskisi gibi Erzurumspor’un Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanması olabilir. Bir kere yönetimin değişmesi gerekiyor. Ben bir taraftar olarak yönetime sitemde bulunmaya hakkım var. Elbette herkesin doğrusu yanlışı olur ancak yönetim eğer yönetemiyorsa kesinlikle değişmeli ve takımın önünü açmalı. 15 Haziran da yapılacak kongrede yönetimin değişmesi için karar alınmalı. Bu kadar borcun altına girmiş bir takıma kim başkanlık yapmak ister orası bilinmez ancak bunu onlar yaptı temizlemesi gereken de onlardır. “

Halil Unutkan,” 36 yaşındayım doğma büyüme Erzurumluyum ve Erzurumsporluyum. Bu takımı ilk defa bu kadar dağınık görüyorum. Her sene nerdeyse şampiyonluğa oynayan bir takımız ama bu sene küme düşmekten son maçlarda kurtulduk. Anlamadığım şeylerden birisi, biz bu takıma gönül verdik yönetim nasıl bu kadar taraftarı umursamaz hale geldi? Biz her zaman şehrimizin takımının arkasında durduk. Bu kadar borç, oyuncu transferi vb. şeyler takım nasıl toparlanacak gerçekten merak içinde bekliyoruz.” 

Onur Pehlivan,” Şehrimizin takımının bu durumda olması tabi üzücü. Şampiyonluk yaşamış Süper Lig görmüş bir takımız. Bu kadar yanlış politikalarla yürütülen bir takım elbette ki iflas edebilecek konuma gelir. Bu takımın 150 milyon TL olduğunu gerçekten şimdi öğrendim. Bu borçların olması beklenilir bir durum olmuş zaten. Oyuncuların ve personelin maaşlarının yatırılmaması buna ayrı bir sebep oldu. Bu maaşları bankalardan alınan kredilerle öderlerse bu kadar borcun olması gayet normal hale gelir. Yeni başkan ve yeni yönetim gelmesi şart. Daha mantıklı politikalarla, mantıklı transferlerle bu takım çok daha iyi şeyler başarabilir. Tabi öncesinde transfer yasağımızın kalkması lazım.”

Osman Daş ,” 150 milyon TL borç oldukça büyük bir meblağ. Bu borç nasıl kapanır veya borç konusunda neler yapılır bilemiyorum ama bu yönetimle biraz zor olacağını söyleyebilirim. Sadece üzerlerine düşen görev borcu azaltıp koltuğu devretmek. Bu borcun sebebi şu an ki Erzurumspor yönetimidir. Tabi maçlarımız kendi sahamızda oynanmadı, moralimiz bozuldu ve yönetim ve oyuncular da maçlara bunu yansıttı. Küme düşmedik bunun için ayrı bir teşekkür ediyoruz. Takımımızın sonuna kadar arkasındayız ama bu gidişle arkasında duracağımız bir takım kalmayacak. Bu kadar borç gerçekten olmamalıydı. Şirketleşme konusu mümkün olursa bu Erzurumspor için iyi bir gelecek anlamına gelir. Eğer o da olmazsa Erzurumspor eskisi gibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor olarak belediyeye bağlanmalıdır.”