VATANDAŞIN GÖZÜNDE ENBAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT UÇAR

Erzurum’daki Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediye Başkanlarının 4 yıl içinde yapmış olduğu çalışmaları vatandaşlara sorduk.

Tarih: 18.05.2023 18:54 Güncelleme: 18.05.2023 18:56
VATANDAŞIN GÖZÜNDE ENBAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT UÇAR

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Birçok vatandaş en başarılı belediye Başkanı Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Mahmut Uçar’ı seçerken Aziziye Belediye Başkanından memnun olmadığını   dile getirdiler. 

Dursun Ali Unutkan, “İlçe belediye başkanlarından memnunum. Özellikle Yakutiye Belediye Başkanı’mızdan çok daha memnunum. Cadde üzerinde ki tüm kaldırımları yenilediler. Her yere çöp tenekesi koydular. Caddemiz artık eskisi gibi kötü bir görünüme sahip değil. Yakutiye Belediye Başkanı’nın ilçemize verdiği emekler saymakla bitmez. Bunu da Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne borçluyuz. İlçe Belediyeleri’ni denetlemeyle gerçekten güzel bir düzene soktular.” 

İbrahim Yılmaz, “İlçe belediye başkanlarından kısmen memnun olduğumuzu söyleyebilirim. Yaptıkları işler olsun, sağladıkları istihdamlar olsun aşırı derece de yetersiz kalıyor. Bana göre memnunuz diyenler de ya yalan söylüyor ya da zorunluluktan dolayı memnun olduklarını söylüyor. Ben merkezin 3 ayrı ilçesinde de yaşadım. Bana göre hiçbirisi de yeterli işler yapmadı. Bir kere gençlerin önünü çok fazla kapattılar. Bu günlerde gençler iş bulamıyor ve ilçe belediyeleri bu duruma el atmak yerine park yapıyor, yani halkın zaten sahip olduğu şeyleri yeniliyorlar. Bu duruma el atılmazsa, böyle devam edecek maalesef. Şimdilerde gerçekten 12-13 yaşlarında çocuklar canlarının sıkıntısından sigara içmeye başlıyor, başka kötü şeylere yöneliyor. Böyle olmaması gerekiyor gerçekten. İlçelere daha fazla sosyal aktivite merkezleri kurmaları gerekiyor. Aslında bana göre şöyle bir olgu da var ne söylesem gerçekten kimsenin umurunda değilmiş gibi geliyor. Yani önümüzde belediye seçimleri var bakalım neler olacak.”

İbrahim Yavuz, “Sadece benim değil çoğu kişinin memnun olmadığını düşünüyorum. Özellikle Aziziye Belediyesi’nin yerel halkı belediyeden gerçekten hiç memnun değil. Yapılan işler olsun projeler olsun yetersiz kalıyor. Şöyle bir şey daha var halk Aziziye Belediye Başkanı ile yüz yüze görüşme imkânı bulamıyor. Bu da halkın aklında umursamazlık düşüncesi oluşturuyor. 

İsmail Yavuz, “İlçe belediyelerinin yaptıkları tek şey bir şeyler yapıyorlarmış gibi görünmektir. Aziziye Belediyesi, Ilıca’ya domates serası açtı. Sevindik domatesi artık ucuza yiyebiliriz diye ama markette ki fiyatlardan hiçbir farkı yoktu. Tamamen yanlış planlanmış bir proje yani, halka hizmet bu değildir. Aziziye Belediye Başkanı’nı ben hiç görmedim yüz yüze olarak. Bence bu da büyük bir sorundur. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen beyle bile bire bir görüşebiliyoruz ama kendi ilçemizin belediye başkanını göremiyoruz. Ilıca’ya gidin herkes bu söylediklerimi söyleyecektir. Orada gerçekten hizmet yok. Kaldırımlar bozuk ilçenin içerisinde ki yollar bozuk bu durumdan bıkmış durumdayız.”

Ahmet Kıroğlu, “İlçe belediye başkanları hepsi olmasa da gerçekten çok çalışıyorlar. Halk için ellerinden geleni yapıyorlar. Zira Erzurum Büyükşehir Belediyesi de aynı şekilde, ilçe belediyelerini yönlendiriyorlar. Etrafımız tertemiz gördüğünüz gibi. Her yere ağaçlandırma çalışması yapıyorlar. Biz onlardan memnunuz umarım onlardan bizden memnunlardır. 

Yakup Atar, “Yakutiye Belediyesi’nden oldukça memnunum ama Büyükşehir Belediyesi için aynı şeyi söyleyemem. Yakutiye Belediyesi’nde çalışanlar gerçekten özverili bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Oturduğumuz yerler çok temiz, yollarımız çok sağlam biz çok memnunuz.