VATANDAŞIN İSYANI

Erzurum’dan İstanbul, İzmir ve Ankara’ya gitmek isteyen bir vatandaşın 2 bin 500 ila 7 bin TL’yi gözden çıkarması gerekecek.

Tarih: 31.07.2023 18:35
VATANDAŞIN İSYANI

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş 

Uçak biletlerinin bu kadar pahalı olması vatandaşı huzursuz ediyor. Otobüs ile seyahat etmekte zorlanan vatandaşlar gitmek istedikleri şehirlere uçakla gitmek istiyorlar. Ancak bilet fiyatlarını gördükçe planlarını ertelemek veya istemedikleri halde otobüsler seyahat etmek zorunda kalıyorlar.  Uçak biletleri hakkında yorum yapan vatandaşlar eskiye oranla sürekli artan bilet fiyatlarından rahatsız olduklarını, bu durumun otobüs ile seyahat edemeyen vatandaşlar için büyük oranda sorun teşkil ettiğini dile getirdiler. 

Bu soruna bir türlü çözüm bulunamadığını ifade eden vatandaşlar,  uçak bilet fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili çalışma yapılması gerektiğini söylediler. 

Vatandaşlar,” Uçak seferleri ve bilet fiyatlarına çözüm bulunamadı. Kentin uçuş sorununa “Bahtsız Erzurumluların sorunları bitmiyor.” Bana bunu açıklayın yeter! Ayni tarih aynı koşullar ve ayni hizmet. Sadece mesafe farkı var uzak olan ucuz yakın olan pahalı. Bu nasıl bir iş anlamak mümkün değil.  Ülkemizdeki pahalı uçak biletlerinin fiyatını düşürmek için bir  çalışma yapmak gerekir.”

3 büyük ilde internet üzerinden uçak bilet fiyatları şu şekilde: 

İstanbul 2 bin 500-6 bin TL arası 

Ankara bin 500-6 bin 500 TL arası

İzmir 5 bin 700-6 bin 900 TL arası