Vatandaşlar Aşıya Tedirgin

Erzurum’da vatandaşlara aşılara güvenip güvenmedikleri soruldu.

Tarih: 08.10.2023 17:23
Vatandaşlar Aşıya Tedirgin

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş

Erzurum’da, son günlerde sosyal medyada bolca tartışılan konu olan covid-19’un yeni varyantlarına karşı yeni üretilen aşılara ve önceki aşılara vatandaşların güvenip güvenmedikleri soruldu. Bazı vatandaşlar aşılara güvendikleri dile getirirken, vatandaşların bir kısmı da aşılara güvenmediklerini insanlara zarar verdiklerini dile getirdiler.

Vatandaşlar

“Ben hastalığa yakalanmadım. Ancak tekrardan pandemi oluşturacak bir durum cereyan ederse aşı yaptırmam. Diğer aşıya Alman aşısı dendi. O aşıyı vurdular, daha sonrasında ise insanlar hep sersemleşti. Yapılan aşı, affedersiniz insanları aptallaştırdı. Ben mesela bir kez oldum, ancak daha 2. kez aşı bir daha olmam. Ölürsem ölürüm, daha aşı maşı olmam. Aşılara hiç güvenmiyorum. İnsanlar da unutkanlık olmaya başladı. Biontech’ten bir tane de ben oldum. Dedim ki “Almanların her şeyi sağlam, aşıları da sağlamdır.” diyerek ondan yaptırdım. Araba alınca Alman malı, buzdolabı alacağın zaman Alman buzdolabı alıyorsunuz hep sağlam oluyor. Biz de öyle düşünerek Biontech yaptırdım. Bizim hafızamızda artık hiçbir şey kalmamaya başladı. Benim çocukluk arkadaşım aşı yapıldıktan sonra şimdi yanına gidip oturuyoruz. Bakıyorum adam artık adını bile hatırlamamaya başladı.” 

“Pandemi olursa yine aşı yaptırılması gerekiyorsa yine yaptırırız.” 

“Ben kendimi sakınırım. Aşılara güveniyorum. Ben 3 tane Sinovac oldum. Allah’a şükür covide de yakalanmadım. Yine aşı olun denilirse yine aşı olurum. Ben aşılara güveniyorum.”