Vatandaşlar Belediye başkanlarından beklentilerini açıkladı

Vatandaşlar Yaklaşan yerel seçimlerde seçilecek olan belediye başkanına beklentilerini dile getirdiler.

Tarih: 07.12.2023 16:28
Vatandaşlar Belediye başkanlarından beklentilerini açıkladı

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur BİNGÖL

Türkiye genelinde 31 Mart yerel seçimlerin yaklaşmasıyla bölgelerdeki il ve ilçe yönetimini seçmek için sandıklara gidecek olan Erzurumlu vatandaşlar gelecek olan Belediye başkanından beklentilerini ifade ettiler.

Gelecek olan belediye başkanının, Halka hizmetin belediyelerin görevi olduğunun bilincinde olarak gelmesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, “kurumsal bir yapısı ile bölgesel ya da ulusal kanunlar tarafından kendisine yönetme hakkı tanınan belediye başkanları görev yaptığı ilin ve ilçelerin temizlik, aydınlatma, su, elektrik, yol gibi ortak ihtiyaçlarını ve hizmetlerini yerine getirmekle görevlidir. Bu noktada önemli olan seçilen belediye başkanının hangi partiden olmasından ziyade hizmet verme sorumluğunun bilincinde olarak çalışmalar sürdürmesidir” ifadelerinde bulundular. 

Vatandaşlar, “Erzurum 2018 yerel seçimlerinden sonra ciddi anlamda hizmet görmeye başlayan bir şehir oldu ve yolları olsun, çevre düzenlemesi olsun çeşitli hizmetleri en iyi şekilde sundu. Umut ediyoruz ki bu yerel seçimlerden sonra gelecek olan belediye başkanı da Erzurum’a hizmet etmeyi, şehri geliştirmeyi ve değiştirmeyi amaç edinerek gelir ve bu doğrultuda faaliyetlerde bulunur” dediler.