VATANDAŞLAR,” DOLAR DAHA DA YÜKSELECEK”

Erzurum’da doları fiyatlarının yükselmesine tepki gösteren vatandaşlar, dolar fiyatlarının biran evvel düşmesi gerektiğini söylediler

Tarih: 04.07.2023 18:53 Güncelleme: 04.07.2023 19:09
VATANDAŞLAR,” DOLAR DAHA DA YÜKSELECEK”

www.erzurumgunebakıs.com /Mihrimah Nefise Durdağ

1 Doların 26 TL yükselmesinin iyi yanlarının ve kötü yanlarının olduğunu söyleyen vatandaşların kimisi ekonominin düzelmeyeceğini kimisi de iyi olacağını söylediler. 

Sıddık Serçeoğlu” Doların bu kadar yükselmesi iyi bir yönetimin olmamasından dolayı kaynaklanıyor. Dolar bundan önceki süreçlerde neden yükselmiyordu.  2011 senesinde hacca gittiğimde 100 TL verdiğimizde 200 riyal alınabiliyordu.  Paramız riyal karşısında bile değer kaybetti.  Düğünümüz var ve altın almam gerekiyor. 2 gram ve üççeyrek altın aldım. Ödediğim tutar 11 bin 500 TL’dir. Emekliyim ve nasıl geçim sağlayalım.  Şuan emekli maaşım 9 bin 600 TL bu pahalılıkta ev nasıl geçindirilsin.” 

Eyüp Yuka” 1 doların 26 TL ‘ya yükselmesi şuanda dünyada savaş var ve dünyada ekonomik kriz var. Dolar daha yükselecektir. Amerika çok güçlü bir devlet olduğu için dolar yükselmeye devam eder.  Paramız TL olduğu için çok da önemli değil.  Ekonomimizin güzel olduğunu düşünüyorum ve öyledir. Yöneticilerimiz ve kadroları çok güçlüdür.  Dolar yükseldi lakin 3 bin TL olan emekli maaşları 12 bin TL’ye yükselecek. Ülkemizin parası var ve çok zengin bir ülkeyiz.  Yirmi sene önce fakir bir ülke iken şuan zengin bir ülke konumundayız.”

Hacı Osman’’ Beni ilgilendiren TL’dir doların yükselmesi bizi etkilemez. Ekonomimizin durumu iyi olduğundan dolar yükselse de ekonomiye bir zarar geleceğini düşünmüyorum. ‘’