VATANDAŞLAR DÖVİZ BÜROLARININ YOLUNU TUTTU

Döviz kurlarında yaşanan düşüş sonrası vatandaşlar döviz bürolarının yolunu tuttu.

Tarih: 27.08.2023 16:09 Güncelleme: 27.08.2023 16:34
VATANDAŞLAR DÖVİZ BÜROLARININ YOLUNU TUTTU

www.erzurumgunebakis.com / Rabia Aslan Karakaş 

Yatırım amaçlı paralarını dolar ve Euro'ya dönüştüren vatandaşlar bu fırsatı kaçırmayarak ellerinde bulunan dövizleri bozdurmaya gitti.

Vatandaşların döviz satmaktansa daha çok döviz almayı tercih ettiğini ifade eden Mehmet Sur, yaz mevsimi olduğu için daha çok gurbetçilerin döviz alım satımı gerçekleştirdiğini belirtti.

Sur,” Şu anda düşüş olması ile birlikte vatandaşların döviz alım satımındaki yönelim ağırlıklı olarak alıma döndü.  Vatandaşlar döviz satmaktansa daha çok döviz almayı tercih ediyorlar. Yaz mevsiminde olduğumuz için daha çok gurbetçiler döviz alım satımı gerçekleştiriyor. Euro 30-31’e çıktığı zaman vatandaşın yönelimi ağırlıkla döviz satma yönündeydi. O zaman döviz bozduranların çoğu da zaten gurbetçi idi. Şimdi dolar ve Euro’nun düşmesi ile vatandaşlar döviz almaya yöneldiler ancak önceki düşüş ve yükselişlerdeki olduğu gibi alım satım arasında bir tarafın çok ağır bastığı bir durum yok. Az önce bahsettiğim gurbetçiler de dövizin düşmesinden sonra, çoğu yine dolar ve Euro geçmeye başladılar. Zaten yakında yurt dışına döneceğim deyip dolar ve Euro almaya yöneldiler.”

Yoğunluk yaşayan dövizcilerde ellerinde bulunan Türk Lirasını dövize çevirmeye gelen vatandaşlar   "Borcumu ödemek için dolar aldım. Fiyatlar şu anda normal, alış ve satış normal. Dövizciler doları hala düşürmüyorlar. Bunlara bir çözüm bulmak lazım. Tüm dövizcilere önlem getirilmesi lazım. Alış satış arasında çok büyük fark var. Şu an dolar bozmaya geldim ama maalesef bozamıyorum. Bunu yapması doğru değil.”