VATANDAŞLAR ELLERİ BOŞ DÖNÜYOR

Erzurum’da kış ayının gelmesiyle birlikte kışlık meyve sebzeler görücüye zamlı çıktı.

Tarih: 08.10.2023 17:43
VATANDAŞLAR ELLERİ BOŞ DÖNÜYOR

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet Yılmaz

Kış kapıdan bile girmeden fiyatlar yükselmeye başlarken sebze ve meyve fiyatları ikiye katlandı.

Kışlık sebze-meyve fiyatları uçuşa geçerken marketlerde 37 ürünün 27’si zamlanırken en fazla artışı yaşayan ise sivri biber oldu.

Çoğu zaman vatandaşlar tezgâhları baştan sona boş dolaşarak en uygun fiyatlı ürünü bulmaya çalışıyor. 

Tezgâhlarda dikkat çeken başka bir detay ise bazı tezgâhlarda   fiyat etiketi yerine etiketlerde yalnızca ürün adları yazıyordu. Ürün etiketi olmayan birkaç tezgâhta fiyat sorduğumuzda pazarcılar genellikle pahalı olduğunu düşündükleri ürünlerin yarım kilogram fiyatını söylemeyi tercih ediyor.

Son günlerde üst üste gelen zamlar sebze ve meyve fiyatlarına da yansırken, pazar alışverişlerini yapamayan Erzurumlu vatandaşlar, marketten elleri boş dönüyor.

Son günlerde üst üste gelen zamlarla birlikte sebze ve meyve fiyatları da yükselişe geçti. Markete ve pazara gelen son zamlardan sonra vatandaş ise fiyatlara tepkili.

Vatandaşlar,” Fiyatlar uçmuş durumda. Hiç memnun değilim vallahi. Yani hiç kimsenin de memnun olduğunu düşünmüyorum. Bilmiyorum insanlar nasıl yapacağız bilmiyoruz. Emeklimiz çok şu anda mağdur. Emekli şu anda ne yapacağını şaşırmış durumda. Hep açlıktan ölüyor vatandaşlar. Para bulamıyor, evine gidip ihtiyaç göremiyor. Vatandaş şaşırmış ne yapacağını. Bugün aldığınız fiyat beş liraysa yarın oluyor yirmi lira. Buna önlem almanız gerekiyor. Poşetlerini dolduramıyorsun. Doldurma şansın yok. Bir şey aldın mı otuz kırk elliden başlar. Ha sen kendi sofranda biliyorsun on yedi türlü yemek yiyorsun, vatandaş bir tür bile yiyemiyor. Fiyatlar çok pahalı.   Bir kilo sebze, meyve alamıyorum. O yüzden pazara da gelmek istemiyoruz.  Büyüklerimizden bir yardım bekliyoruz. Bir indirim yapsınlar”