VATANDAŞLAR EN UCUZ PAZARA AKIN ETTİ

Erzurum’da hafta içi Perşembe günleri kurulan semt Pazarı vatandaşlar tarafından en ucuz Pazar oldu.

Tarih: 02.06.2023 18:01
VATANDAŞLAR EN UCUZ PAZARA AKIN ETTİ

www.erzurumgunebakis.com/ Berivan POLAT

Ürünlerin fiyatlarının cazipliğinin yanında açık hesaplı alışverişler vatandaşın dikkatini çekerken,  Dar gelirlisinden varlıklısına, öğrencisinden profesörüne, memurundan müdürüne, işçisinden patronuna kadar her kesimi bu pazarlarda görmek mümkün.

Semt pazarında alışveriş yapan vatandaşlar, burada hem fiyatların ucuz olduğunu, hem de akla gelen her ürünü bulduklarını ifade eden bayan vatandaşlar, pazar geleneğinin yaşatıldığını söyledi.

Bayanlar, “Her şey için pazara gidiyorum. Eşimin çorabına kadar her şeyini oradan alırım. Mağazalarla mukayese kabul etmez bir fiyat farkı var Erzurum’da çok sayıda semt pazarı var ama semt Pazarı semt pazarının özelliği çok farklı. Bu pazar senelerden beri süregelen bir alışkanlık. Yani pazar geleneği burada yaşıyor ve yaşatılıyor. Pazar kültürü öyle bir hal almış ki hangi semtte pazar kuruluyor ise bayanlar o semtte bulunan akrabasında gün yapıp birlikte alışverişe çıkar hale gelmişler. Tabi bu bilgileri semtte alış veriş yapan bayanlardan öğreniyor ve sizlere aktarmaya karar veriyoruz. Ürünlerin fiyatlarının cazipliğinin yanında açık hesaplı alışverişler vatandaşın dikkatini çekerken,  Dar gelirlisinden varlıklısına, öğrencisinden profesörüne, memurundan müdürüne, işçisinden patronuna kadar her kesimi bu pazarlarda görmek mümkün.  En ucuz meyve ve sebze fiyatları pazarlarda satılır.” diye konuştular.