VATANDAŞLAR İKİNCİ EL PAZARINDAN GİYİNİYOR

Erzurum’un Mahallebaşı semtinde kurulan ikinci el kıyafetler semt pazarına vatandaşlar rağbet gösterdi.

Tarih: 04.06.2023 19:04
VATANDAŞLAR İKİNCİ EL PAZARINDAN GİYİNİYOR

www.erzurumgunebakis.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ

İkinci el ürünler pazarında yalnızca giyim değil, ev ve mutfak eşyaları, antikalar, elektronik aletler, her ihtiyaca göre ikinci el ürünler bulunurken, hafta sonu kurulan pazarda uygun fiyata satılıyor.

 İkinci el kıyafetler Mahallebaşı semt Pazarında satılmaya başlanırken, kullanılmış eşyaların yeni sahiplerini beklediği bu pazarda son dönemde vatandaşlar yoğun rağbet gösterdi. 

İkinci el kıyafet fiyatların cazip olmasından dolayı Mahallebaşı pazarını tercih ettiklerini söyleyen vatandaşlar, ikinci el kıyafetlere ucuz olması nedeniyle büyük bir ilgi gösterdiğini söylediler. 

Vatandaşlar,” Bizler vatandaş olarak Pazardan giyiniyoruz. Buna da mecburuz. Bütçemizin yarıdan fazlası sürekli artan kira fiyatlarına giderken, giyime çok çok az bir bütçeden pay kalıyor.  Bu nedenle mağaza yerine tercihimiz semt pazarındaki ikinci el kıyafetler oldu. Buradan aldığım ayakkabı ve kıyafetler çok kaliteli ve uygun fiyata satılıyor. Buradan alıp yıllarca kullanıyoruz. Kaliteli markaları daha uygun fiyata alabiliyoruz Çocuklarımıza kıyafet aldık, ayakkabı aldık. Pazar yerlerinden de alıyoruz ama burası daha uygun bizim için, herkes için uygun. “

İKİNCİ EL KIYAFETE VATANDAŞ RAĞBET GÖSTERDİ 

 İkinci el kıyafet satan esnaf, dar gelirli vatandaşların son zamanlarda pazara büyük ilgi gösterdiklerini belirtti.

Esnaf,”  Yaz aylarında daha iyi iş yapıyoruz. Bu zamlardan önce bu kadar rağbet çok fazla.  Ama şu zamlardan sonra milletin biraz daha bize talebi arttı. Kıyafet yetiştiremiyorum desem yeri var. Bütçemiz yetmiyor. Adam evinden eşyasını getirip satıyor. Halısını getiren var, satan var. Sabah aldık o halıyı. İnsanların ihtiyacı var. Ekmek parası için satıyorlar. Haftada bir gün kurulan bu pazara hem gelip eşyasını satan hem de eşya alan her geçen gün çoğalıyor. Burada her şey satılıyor; kıyafet, ayakkabı, elektronik eşyalar… Her keseye göre fiyat var.  Son günlerde pazara olan ilgi çok arttı.  Yani yapacak bir şey yok. Mücadelemiz ekmek parası için. Herkesin alacak gücü yok”