VATANDAŞLAR İNDİRİM OYUNUNA GELMESİN

Erzurum’da alışveriş merkezleri indirim oyunlarıyla vatandaşı ciddi şekilde aldatıyor.

Tarih: 10.11.2023 17:52 Güncelleme: 10.11.2023 17:53
VATANDAŞLAR İNDİRİM OYUNUNA GELMESİN

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Birçok Perakende firmaları ve alışveriş siteleri, "efsane" ve "şahane" gibi isimlerle ay boyunca çok sayıda üründe indirim oranıyla ürün aldığını sanan çoğu tüketiciyi kandırdıklarını ifade eden Konfeksiyoncular ve İmalatçılar Odası Başkanı Futa Yılmaz, indirim oyunlarıyla vatandaşları kandırdıklarını söyledi.

Yılmaz,” Bazı mağaza ve alışveriş merkezleri indirim var oyunu ile vatandaşı kandırıyorlar.  Aç karınla alışverişe çıkmasınlar. Alışverişin yoğun olduğu saatlerde çıkmasınlar. Örneğin hafta içi iş saatlerinde mağazalar açık olduğu için daha tenha olurlar. Durumu uygun olanlar bu saatlerde alışveriş yapsınlar. Vatandaşı internet üzerinden veya SMS, e-posta aracılığıyla, örneğin 2 bin liralık elektronik ürünlerin 200 liraya düştüğü gibi gerçekdışı kampanya reklamlarıyla kandırmaya çalışan paravan e-ticaret siteleri olduğunu görüyoruz. Vatandaş fırsat yakalayacağım derken dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor. Bu konuda herkes bilinçli olmalı. Vatandaşlarımız gerçek olamayacak büyük indirimlere kanmasın.”

İndirim oyunlarına gelmeyin 

“Mağazalar indirim oyunlarıyla vatandaşı ciddi şekilde aldatıyor. Vergisini ödeyip, vaat edilen indirim oranıyla ürün aldığını sanan çoğu tüketici ne yazık ki kandırılıyor. Bu hem onlara haksızlık, hem de gerçekten işini dürüstçe yapmaya çalışan tüketici dostu mağazalara, esnafa. Yılın son günleri yaklaşırken bir tarafta hafiften de olsa hissedilir derecede bir ekonomik durgunluk bir tarafta da yılbaşı alışveriş heyecanı var. Bilinçli bir tüketici olarak, gerçekten ihtiyaç duyulan mal-hizmet belirlenerek sadece bu ihtiyaçları gidermek amacıyla alışveriş yapın. Yapılacak alışveriş öncesinde arama motorlarında satıcıyı inceleyin.”