Vatandaşlar İsveç’in NATO’ya kabulünü istemiyor!

Geçtiğimiz günler de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kur-an’ın yakılmasına göz yuman İsveç hükümeti ile NATO üyeliği için el sıkıştı.

Tarih: 16.07.2023 16:15
Vatandaşlar İsveç’in NATO’ya kabulünü istemiyor!

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurumlu vatandaşlar bu durumun kabul edilemeyeceğini ve vatandaşlar olarak böyle bir şeyin gerçekleşmesini istemediklerini ifade ettiler. 

Murat Karataş, “Biz bu durumu ülkece kabul etmememiz gerekiyor. Kutsal değerlerimize zarar veren insanlarla aynı çatı altında durmak bir zaman sonra bu durumun tekrar edilir hale gelmesine ve buna göz yummak zorunda kalacağımız anlamına gelir. Ülkenin başında ki adam bugüne kadar yanlışları oldu doğruları oldu. Biz o yanlışları göre göre doğru yaptığı şeyleri unuttuk. O adamı kendi ellerimizle seçtik. Bakalım halimiz ne olacak. Dinimiz ayaklar altında, ahlakımız ayaklar altında ve en önemlisi biz halk olduğumuz halde bizim düşüncelerimiz ayaklar altında. Benim fikrimce bu kabul edilemez bir durumdur.” 

İsrafil Nursaçan, “Ben o söylentilere inanmıyorum Erdoğan öyle şeyler yapacak birisi değildir.” 

Mehmet Özkoyan, “Bu kararın önce meclisten geçmesi gerekiyor, meclisten geçmeyeceğini tahmin ediyorum. Eğer öyle bir şey de olursa ben bir daha Erdoğan’a asla oy vermem. Kutsal kitabımızla alay eden insanların yanında duran adamların yanında durmam.” 

Tayyip Suçlu, “Bu haberleri gördüm ve duydum. Geçmişte İsveç için çok şey söyleyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şimdi onlarla NATO üyeliği için el sıkıştı. Bunun nedenini herkes biliyor. Sözde IMF kredisi karşılığında tabi ama bizim ağzımızı bağladıkları için fikirlerimizi söyleyemiyoruz. Erdoğan’ın her zaman yaptığı şeyler, biz bu durumlara alıştık.”