vatandaşlar Mart ayını güneşle karşılıyor

Mart ayının gelişiyle havaların ısınması, Erzurum’daki vatandaşların parklara ve dışarı akın etti.

Tarih: 03.03.2024 16:31 Güncelleme: 03.03.2024 16:38
vatandaşlar Mart ayını güneşle karşılıyor

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurumluların yanı sıra yerli ve yabancı turist yoğunluğu da göze çarptı. Bahar ayının gelişi ile vatandaşlar sıcak havanın sevincini yaşadı.

 Bahar ayının gelmesiyle beraber 7’den 70’e herkes güneşin tadını çıkardı. Soğuk havaların ardından gelen güneşli günler, vatandaşları sevindirdi. Esnaf ve vatandaşlar baharın tadını sokaklarda gezerek çıkarırken, çocuklar ise parklarda güzel havanın tadını oyun oynayarak çıkardı.

 Hava güzel olunca Erzurum daha güzel olduğunu ifade eden vatandaşlar,  yaz mevsiminde böyle havanın olmadığını söylediler.

Vatandaşlar,”  Çok güzel bir hava. Bu aylar da bu havayı görmek harika.  Geçtiğimiz sene bu aylarda kar yağdı. İlk defa gördüm bu aylarda burayı bahar havası. Yazın böyle bir hava yoktu. Havanın mevsim sıcaklıklarının üstünde olduğunu görünce kendimizi dışarı attık. Uzun zamandır havalar soğuk ve yağmurluydu. Bugün çok güzel bir hava var. İnsanlar bunu değerlendiriyor. Bizde eşimle beraber bu havayı fırsat bildik. Tabii ki arada bir yağmur yağması da gerekiyor. Arada bir güneş yüzünü gösterince bizim için güzel oluyor. Hava güzel olunca Erzurum daha güzel. Havanın bu kadar sıcak olması bizi dışarı çıkardı. Çocukları eve bıraktık gezmeye geldik. Biraz dolaştık, şimdi ise soluklanmak için oturuyoruz. Güneşin tadını çıkartıyoruz. Kış aylarında böyle hava bulmak zor oluyor, bulmuşken dışarı çıkalım dedik.”